Zanimivosti

Za okolje neprecenljiva

K.Š.
5. 11. 2012, 18.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Od 6. novembra dalje, nas v vseh trgovinah Spar in megamarketih Interspar čakajo nove biorazgradljive vrečke, ki so za vse kupce brezplačne.

Z željo po varovanju okolja in uporabi okolju prijaznih materialov nas bo Spar razvajal z novimi papirnatimi bio vrečkami. 

Vrečke so dostopne preko Vrečkomatov

Vrečkomat je diskretno stojalo z eko papirnatimi vrečkami, ki jih kupci lahko brezplačno uporabljajo pri svojih hitrih nakupih, doma pa za hranjenje bioloških odpadkov.
Da s projektom pozivajo k odgovornemu potrošništvu je razvidno tudi iz poziva »en nakup = ena vrečka«, z informacijami na vrečki o pravilnem ločevanju odpadkov, pa potrošnike seznanjajo kateri odpadki so primerni za kompostiranje.
Poleg tega, da nam bo vrečka olajšala nakup, nas bo spodbujala tudi k ekološko odgovornemu ravnanju.
Brezplačne eko vrečke, s sloganom »Za mene brezplačna, za okolje neprecenljiva«, so izdelane iz okolju prijaznega biorazgradljivega papirja, ki je namenjen kompostiranju organskih odpadkov in se ob ustreznih pogojih predvidoma od 3 do 5 tednov skoraj 100% razgradi.

Biorazgradljive vrečke so na trg lansirane z namenom ozaveščanja potrošnikov o pravilnem ločevanju bio odpadkov ter k okoljsko odgovornemu ravnanju.  ##IMAGE-16492####IMAGE-16491##