Zanimivosti

Zadela na lotu, a ni imela za položnice

S.R.
3. 11. 2012, 16.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Julie Cervera se je kar pet mesecev trudila plačati račun ogromen račun za elektriko, skušala nahraniti družino in se obenem trudila še, da jim ne odklopijo televizije.

Vse skupaj bi bila le že ena žalostna zgodba o revni družini, če Julie ne bi bila milijonarka. Le da tega ni vedela. Ves ta čas je njena loterijska srečka, vredna 23 milijonov dolarjev pozabljena čakala v sovoznikovem predalu v avtomobilu. V četrtek, 1. novembra pa ji je nekdo poslal fotografijo njene hčere med kupovanjem zmagovite srečke v trgovini s pijačo. Fotografijo so v javnost posredovali predstavniki loterije, ki so že več mesecev zaman iskali skrivnostnega zmagovalca majske loterije.

69-letna Julie iz Victorvilla v Kaliforniji je po odkritju srečke povedala, da si je morala si je morala za natančen ogled fotografije nadeti dva para poceni očal (vsak par je stal 99 dolarskih centov). Vse skupaj pa se je, kot že tolikokrat poprej zgodilo povsem po naključju. V maju sta se Julie in njena hčerka, Charliena Marquez vozili domov, nakar je hčerko obšla slabost in je mamo prosila naj ustavi, da si lahko kupi steklenico vode. Julie je ustavila in hčerko prosila, naj ji poleg tega kupi še loterijsko srečko, ki pa je takoj pristala v predalu na sovoznikovi strani. Po presenetljivi novici, da je prav ona zmagovalka je Julie priznala, da ji po hiši leži okoli 200 srečk, ki jih nikoli ne pregleda. Sedaj pa bo z odštetim davkom dobila kar 17.8 milijona dolarjev (slabih 14 milijonov evrov).

Zmagovalec loterije je imel čas za unovčenje srečke le do 26. novembra, tako da je Julie praktično še zadnji čas izvedela za svojo zmago. Loterije je namreč že mrzlično iskala zmagovalca, ki se kar ni in ni javil. Končno so se dokopali do posnetka nadzorne kamere, na kateri je Juliina hči kupovala srečko. Charliena sprva sicer ni verjela prijateljem in sorodnikom, ki so ji zagotavljali, da je njena slika v časopisu, a končno se je svoji sestri le pustila prepričati. Postalo ji je jasno, da je za svojo mater kupila srečko, ki bo celotni družini pomagala preživeti.

Julie Cervera je namreč vdova, ki že 20 let prejema invalidnino. Njen 47-letni sin je lani umrl v prometni nesreči, za seboj pa je zapustil štiri najstnike. Seveda bi Julie bolj kot vse na svetu rada nazaj sina, a bo z dobljenim denarjem lahko vsaj poskrbela za njegove štiri otroke, ter preostale tri hčerke. Poleg tega ima Julie tudi dva posvojena sinova z motnjami v razvoju, ki bosta dobila levji delež denarja. Sebi pa bo kupila le par športnih čevljev znamke Rebook. V kolikor bi Julie zamudila rok za izplačilo dobitka, bi milijone dobile šole v Kaliforniji, kar se v ZDA očitno pogosto dogaja, saj lani kar za 20 milijonov dolarjev loterijskih nagrad lastniki nikdar niso prišli iskat.

Julie se je odločila, da bo kar takoj dvignila vseh 17.8 milijona dolarjev in poskrbela za celotno družino, saj je ''čez 30 let več ne bo''.