Zanimivosti

Ne zamudite mednarodnega sejma pohištva - Ambient Ljubljana

K.Š.
26. 10. 2012, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Od 6. do 11. novembra se bo v organizaciji Gospodarskega razstavišča prav tam odvil 23. mednarodni sejem pohištva – Ambient Ljubljana.

Sejem, največji te vrste od Milana do Dunaja, na katerem se predstavlja 240 podjetij in 14 držav, bo 6. novembra ob 12.00 uri uradno odprl dr. Danilo Türk.

Častni pokrovitelj sejma je Veleposlaništvo Finske v Ljubljani, ki se na sejmu v letu, ko so Helsinki svetovna prestolnica oblikovanja, predstavlja s finskim dizajnom.

Kaj vse si bomo lahko ogledali?

Deset najboljših (Top 10) – razstava nagrajenih izdelkov, ki se lahko pohvalijo s posebnimi oblikovalskimi dosežki na področju funkcionalne, tehnološke ter likovne kakovosti.

Top ideje – borza oblikovanje – razstava domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev 

Razstava Must have from Poland – razstava izdelkov, izbranih na natečaju Festivala oblikovanja v Lodžu, v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske

Stoli Nika Kralja, razstava stolov Rex ter drugega pohištva oblikovalca Nika Kralja

Razstava Povezujemo oblikovanje in industrijo Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR)

Razstava Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete, Univerza v Ljubljani


 

Sejem spremljajo predavanja priznanih strokovnjakov s področja oblikovanja.

Sejem lahko obiščete od torka do sobote: od 10.00 do 20.00 ure in v nedeljo od 10.00 do 18.00 ure. Redna vstopnica znaša 8,5 EUR. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice na blagajni GR prejme sejemski katalog.

Utrinki s sejma pohištva Ambient Ljubljana 2011 - Gospodarsko razstavišče GR