Zanimivosti

Kam na sodni dan?

Tamara P.
23. 10. 2012, 07.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Famozno leto 2012 se bliža koncu, napetost v svetu raste, znanstveniki, politiki in ekonomisti pa kar tekmujejo v tem, kdo se bo najbolj približal apokaliptičnim napovedim starodavnih in sodobnih prerokov, ki napovedujejo skorajšnji konec sveta.

21. december 2012 zaznamuje konec 5126-letnega ciklusa koledarja Majev, ki ga je izdelala ta starodavna civilizacija, znana po naprednem razumevanju astronomije. Čeprav številni poznavalci majevske kulture pravijo, da na letu 2012 ni nič usodnega, in da je konec koledarskega ciklusa za Maje pomenil zgolj preobrazbo ter prenovo, pa se nekateri že pripravljajo na kataklizmo.

Na Floridi je trgovina z vojaško opremo apokaliptične napovedi vzela celo tako resno, da je v svojo ponudbo vključila zaklonišča za sodni dan. Luksuzno opremljeno kovinsko zatočišče za štiri osebe, ki meri v dolžino skoraj 29 metrov, v širino pa 6,7 metra, je mogoče vkopati do globine 6 metrov, kljubovalo pa naj bi tako eksplozijam bomb kot naravnim, kemijskim in jedrskim katastrofam. V ceni komfortnega zaklonišča (okrog 50.000 evrov) so vključeni tudi nekateri dodatki za udobno življenje, med katerimi so štiri postelje, TV, DVD predvajalnik, kopalnica, vece školjka, pomivalni stroj, hladilnik … V trgovini pravijo, da so zadovoljni tako s prodajo luksuznih kot neopremljenih zaklonišč, ki stanejo dobrih 27.000 evrov.