Zanimivosti

Mali panda odprl oči!

K.Š.
13. 9. 2012, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mamica Bai Yun je v živalskem vrtu v San Diegu skotila že šestega mladička. Kosmata kepa prek spleta navdušuje čisto ves svet.

##IMAGE-14684##Konec julija je v živalskem vrtu v ameriškem San Diegu 20-letna samica velikega pande skotila mladiča in postavila nov rekord. Predstavniki živalskega vrta namreč pravijo, da je to že šesti mladič samice Bai Yun, kar je največje število potomcev pand v ujetništvu, ki živijo zunaj Kitajske.

Delavci v živalskem vrtu in raziskovalci so rojstvo mladiča spremljali s pomočjo kamer, ki so bile nameščene v brlogu, kjer je panda kotila.

Iz živalskega vrta so kasneje sporočili, da je samica svojega mladiča takoj po rojstvu prijela in stisnila k sebi. Zaradi visoke starosti Bai Yun je bila njena nosečnost tvegana, a so delavci v živalskem vrtu potrdili, da sta tako mati kot mladič zdrava.

Prek spletne strani živalskega vrta lahko ves čas spremljamo, kaj se dogaja z malim samčkom. Ta je pred nekaj dnevi prestal zdravniški pregled, ki je potrdil, da je samček dobrega zdravja. Mladiček, ki trenutno tehta le 1,8 kilograma je že odprl oči, vendar jih bo popolnoma šele čez približno 20 dni. Med pregledom, ki je trajal dobrih 12 minut je bil mladiček umirjen in sproščen in na tak način omogočal veterinarjem, da ga dobro pregledajo. Poglejte si samčka, ki sicer še nima imena …