Zanimivosti

Instagram tudi uradno del Facebooka

STA
7. 9. 2012, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriško podjetje Instagram, ki razvija priljubljeno istoimensko aplikacijo za obdelavo in objavo fotografij prek mobilnikov, je v četrtek tudi uradno postal del Facebooka.

Upravljalec največjega spletnega družbenega omrežja na svetu je namreč uspešno izpeljal vse potrebne postopke za prevzem Instagrama.

V Facebooku pravijo, da bodo prevzetemu podjetju omogočili individualno nadaljnjo rast, medtem ko bodo njihove izkušnje in znanje uporabili pri nadgradnji storitev Facebooka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Facebook je milijardo dolarjev vreden prevzem napovedal aprila, pred prvo javno ponudbo svojih delnic. Ker pa naj bi bil del kupnine izplačan v delnicah, katerih vrednost je v zadnjih mesecih močno upadla, naj bi se dejanska vrednost posla znižala na okrog 727 milijonov dolarjev.

Pristojni ameriški regulatorji so Facebooku zeleno luč za prevzem leta 2010 ustanovljenega Instagrama, ki ima po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že okoli 80 milijonov uporabnikov, prižgali avgusta.