Zanimivosti

Kmet do smrti pogrizel kobro!

S.R.
24. 8. 2012, 16.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kaj storiti, ko vas ugrizne kača? Ugriznite jo nazaj! Tega nasveta se je držal tudi kmet iz Nepala in tako preživel napad smrtonosne kobre.

Mohammeda Salmodina je kača napadla med delom na riževem polju, a jo je tudi sam večkrat ugriznil in na koncu tudi ubil. Neki krotilec kač mu je namreč nekoč povedal, da moraš v primeru, da te ugrizne kača le-to gristi nazaj dokler ne umre, pa se ti ne bo nič godilo. Mohammeda so sicer že izpustil iz bolnišnice, kjer so ga zdravili zaradi ugriza, oblasti pa ga ne bodo obtožile ničesar, saj kača na srečo ni bila na seznamu ogroženih vrst.

Kmet je po napadu povedal, da je takoj, ko je opazil, da ga je pičila kača ter povrh vsega še kobra, začel gristi in ni odnehal, dokler kača ni bila mrtva. Po spopadu je nadaljeval z vsakodnevnimi opravili kot da se ni nič zgodilo, v bolnišnico pa se je odpravil šele na prigovarjanje družine, sosedov in policije.

Incident se je sicer pripetil v torek, 21. avgusta v majhni vasici, ki je od glavnega mesta Nepala Katmanduja oddaljena okoli 200 kilometrov.

Kača, ki jo je Mohammed ubil naj bi bila sicer običajna kobra. V Nepalu je sicer mogoče najti mnoge različne vrste kač, mnoge od njih (vključno s kobro) pa so strupene. V tej državi vsako leto sicer zabeležijo okoli 20.000 kačjih ugrizov, od tega jih okoli 1.000 zaradi posledic ugriza tudi umre.