POHVALNO

Zloglasni tekmovalec šova The Biggest Loser držal obljubo

Nejc Simšič / Novice Svet24
23. 5. 2018, 21.30
Deli članek:

To, kar je obljubil, je tudi izpolnil! Eden bolj odmevnih tekmovalcev šova The Biggest Loser je namreč pretekel maraton v Radencih, na kar je zelo ponosna tudi Nataša Gorenc, stroga trenerka v šovu.

Mediaspeed
Hernik je kljub poškodbi pretekel maraton.

Že po izpadu iz prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija je obilen tekmovalec Henrik Lutz obljubljal, da bo na letošnjem maratonu v Radencih pretekel polno dolžino, kar pomeni dobrih 42 kilometrov. Radenski maraton se je minuli vikend zgodil in preverili smo, ali je Henrik držal svojo obljubo. Eden bolj odmevnih tekmovalcev shujševalnega šova se je maratona sicer udeležil, a obljube ni popolnoma izpolnil. Pretekel je »zgolj« polovično razdaljo, 21 kilometrov, kar pa je, kot se vsi strinjajo, vseeno čestitk vreden rezultat. »Zdaj so se mi žal malo ustavile priprave na maraton, ker imam vnete kolenske vezi v levem kolenu in mi je osebni trener Drago svetoval deset dni počitka, da se stanje izboljša. Že dva tedna nisem tekel in stanje se mi počasi izboljšuje. Pred tem sem pretekel trikrat po 21 kilometrov na teden, v času tri ure in 30 minut, in to poleg rednih dveh treningov dnevno je nekaj dni pred maratonom priznal nekdanji udeleženec šova The Biggest Loser in že takrat dodal, da bo na maratonu verjetno pretekel zgolj polovično razdaljo, in jo tudi je.

Čeprav je obljubljal, da bo pretekel 42-kilometrski maraton, je na koncu odtekel 21 kilometrov, kar pa mu nihče niti malo ne zameri, ampak mu vsi čestitajo! 

PONOSNA NATAŠA

Čeprav sta se Henrik Lutz in televizijska trenerka Nataša Gorenc v njegovi zadnji oddaji zmenila, da ga bo prišla osebno spodbujat v Radence, se je morala stroga trenerka na koncu opravičiti, ker je imela ravno tisti dan predavanje na znani športni konferenci, je pa bila zato z njim v mislih. »Ponosna sem, da si danes pretekel 21-ko, car si!« so besede, ki mu jih je po maratonu namenila Nataša. Sicer pa je Henrik po neuradnih rezultatih, objavljenih na spletni strani maratona, 21 kilometrov dolgo razdaljo pretekel v dveh urah in 52 minutah ter osvojil 757 mesto. S tem je bil zadnji uvrščeni med moškimi na tej razdalji, a mu moramo za uspeh vseeno čestitati!