Razkrivamo

FOTO: Bili smo v hiši šova The Biggest Loser Slovenija

Teja Pelko
20. 9. 2017, 20.45
Deli članek:

Sprehodili smo se po vili, v katero se bo kmalu vselilo 17 izbranih kandidatov, ki bodo pred kamerami bili svoj boj z odvečnimi kilogrami.

Marko Vavpotič / M24.si
Špela pravi, da si lahko gledalci od šova obetajo veliko pozitive in pot do preobrazbe tako miselnosti kot zunanjega videza.

Sodelujoči bodo razdeljeni v dve skupini, potili pa se bodo pod vodstvom oziroma navodilih trenerjev Nataše Gorenc in Jana Kovačiča.

»Prvi trening bodo tekmovalci imeli še na tešče, a to bo zelo nizkointenziven in bolj kardio trening, po zajtrku pa bo sledil malo težji – z utežmi, različnimi pripomočki in z lastno težo. Po kosilu jih bo čakal še en intenzivnejši trening, pred spanjem pa eden bolj za relaksacijo, razvoj gibljivosti in mobilnosti. Imeli bomo tudi izzive – treninge v naravi, kjer bo ena ekipa tekmovala proti drugi, tista, ki bo zmagala, pa bo nagrajena. Tako da jim bomo malo popestrili to življenje v hiši. Razgibanost je tudi sicer zelo pomembna, zato bodo treningi vsakič malo drugačni. Da ne bo preveč rutinsko,« sta razkrila trenerja. Nekatere vaje bodo tekmovalci opravljali sami, saj jih želita naučiti samostojnosti, vsi treningi pa bodo personalizirani, torej določeni na podlagi tekmovalčevega stanja, saj vsi ne morejo delati istih vaj.

Najtežji udeleženec ima več kot 200 kilogramov, najlažji pa nekaj čez 100, so pa iz vseh starostnih skupin. Najmlajša tekmovalka šteje 18 let, najstarejši tekmovalec 65.

Da bodo imeli dovolj energije za vse izzive, bo skrbela dietetičarka Katja Simič. Tekmovalci si bodo sicer obroke pripravljali sami, a po njenih navodilih, hrano pa bodo imeli na voljo ves čas.

Kaj vse čaka sodelujoče, zelo dobro ve voditeljica šova The Biggest Loser Slovenija Špela Grošelj, saj je šla tudi sama po tej poti. »Res je, da imajo oni veliko več odvečnih kilogramov, kot sem jih imela jaz, a tudi sama sem se takrat, ko sem shujšala 16 kilogramov, odrekala hrani. Od takrat pa ves čas, z izjemo dopusta, športam in pazim na prehrano, tako da jih bom razumela, kaj prestajajo,« nam je povedala Špela. Vsem, ki si želijo izgubiti odvečne kilograme, pa svetuje naslednje: »Najpomembnejše je, da se za to odločijo zaradi sebe, ne zaradi drugih, in si postavijo dosegljive cilje. Vem, da bi vsi radi rezultate dosegli čez noč, tudi jaz sem ena tistih, a to ne gre. Postopoma si je treba odtegovati stvari, ne pa obenem iti na radikalno dieto in trikrat na dan trenirati, saj boste tako obupali že po dveh tednih. Tistim, ki jim šport ni blizu, svetujem, da si ga približajo skozi igro. Super je, če greš na primer igrat badminton, ker je zelo zabavno, istočasno pa se zmahaš kot konj. Pri hrani svetujem postopnost, nikakršnih radikalnih diet. Sama sem jih preizkusila ogromno, a se je obneslo samo to, da sem pri vsaki stvari zmerna. Če mi zadiši krompir, ga bom jedla, enako je z makaroni, a jih ne pojem pol kilograma, ampak sto gramov. Tako je na daljši rok veliko lažje.« Seveda se občasno tudi pregreši. Najraje s sladkarijami, ki jih obožuje.