Resničnostni šovi

Predstavljamo vam gospodarja Kmetije

tp
10. 8. 2017, 20.15
Deli članek:

Znano je, kdo bo tekmovalcem šova Kmetija, ki na Pop TV prihaja jeseni, dajal tedenske naloge in ocenjeval njihovo (ne)opravljeno delo.

POP TV
Kmeti bodo imeli letos prvič dva mentorja: to bosta Štefan Flisar in Jožef Semen

To odgovorno nalogo bosta bosta prevzela dva prekaljena Prekmurca: Štefan Flisar in Jože Semen.

Štefan Flisar

Prekmurec Štefan se je kot mlad fant izobrazil za mehanika šivalnih in pletilnih strojev, a mu radovednost ni dala miru, zato se je nekaj let pozneje vpisal na višjo in nato na visoko pravno šolo. Vse življenje je bil aktiven v različnih organizacijah. Začel je kot predsednik mladinske organizacije v tovarni, v kateri je takrat delal, v študentskih letih je bil predsednik študentske organizacije v Mariboru, pozneje tudi tajnik krajevnih skupnosti. Pot ga je od začetnega poklica zanesla prek prava v gospodarstvo, vse svoje življenje pa je vzporedno deloval tudi kot pripadnik teritorialne obrambe (rezervist). Ko je naneslo, da se je v obdobju vojne za osamosvojitev Slovenije njegova vse življenje tleča tiha želja po vojaški službi uresničila, je vse do upokojitve delal kot pripadnik Slovenske vojske. Še danes je član predsedstva zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Oče dveh otrok se v prostem času posveča amaterskemu gledališču, je strasten ribič in občasni lovec, v pokoju z ženo skrbi za velik vrt s sadnimi drevesi. Aktiven je v oldtimerskem društvu za stare motorje, deluje kot moderator odbojkarskih tekem, z ženo pa sta še vedno atletska sodnika.

Jože Semen

Jože, doma iz Prekmurja, je bil že od mladih nog klen kmečki fant. Večino poklicnega življenja se je sicer ukvarjal s prevozništvom in kasneje z gostinstvom kot lastnik gostinskega obrata, zadnja leta pa ga je znova vsega premamilo kmetovanje. Z ženo imata veliko kmetijo, na kateri se ukvarjata večinoma s poljedelstvom, vendar tu svoje mesto vseeno najdejo tudi kokoške in zajci.

V mladih letih sta ga zanimali folklora in glasba in to ljubezen je prenesel tudi na svojo edinko, ki se ukvarja s petjem. Čeprav mu časa za hobije zmanjkuje, je kot aktiven prostovoljni gasilec v nenehni pripravljenosti priskočiti na pomoč. V lokalnem turističnem društvu deluje v sekciji za starodobno tehniko, kjer največ pozornosti posveča kolesom, starejšim od 50 let, in starim postopkom obdelave zemlje, ki jih prenaša na mladi rod. Aktiven je tudi v Društvu oračev, kjer na nekaterih tekmovanjih deluje kot udeleženec, na drugih pa kot sodnik.