Resničnostni zvezdnik

FOTO: Emi odkljukal maraton in skok s padalom

Teja Pelko
15. 6. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za nekdanjega barovca in komentatorja ter voditelja oddaje Big Brother Klub se je mesec junij začel nadvse obetavno.

osebni arhiv
Emija je v Stockholmu spodbujalo pet prijateljev.

osebni arhiv
Zvezdnik je ta mesec prvič pretekel 42-kilometrsko razdaljo.

Potem ko je 3. junija v Stockholmu odtekel svoj prvi maraton, je v nedeljo v Bovcu v tandemu skočil s padalom z letala.

V STOCKHOLMU JE ZANJ NAVIJALO PET PRIJATELJEV

Emi je za svoj prvi maraton izbral švedsko prestolnico, na pot pa se je odpravil s petimi prijatelji, ki so mu bili ob progi v veliko oporo. Njegov nastop je bil sicer vprašljiv vse do starta, saj je zadnji mesec občutil bolečine v kolenu in stopalih. »Pred startom sem bil malce nervozen zaradi bolečin, ampak po poku pištole sem si dejal: gremo do konca, zmoreš! Začel sem malce rezervirano, iz kilometra v kilometer pa sem bil bolj vesel. Sam nad sabo sem bil presenečen, da med tekom nisem imel niti ene psihokrize in da sem na progi užival kot še nikoli. Nenormalno velika želja in veselje sta me spremljala vso pot, raziskovanje Stockholma skozi tek pa je bilo sanjsko in neverjetno,« nam je povedal. Čeprav je prvi maraton komajda za njim, pa zvezdnik že načrtuje naslednje. Prvega že oktobra v Bruslju.

V NEDELJO PRVIČ SKOČIL S PADALOM

osebni arhiv
Emi po doskoku v tandemu s padalom z letala. Skok je Emi dobil za 25. rojstni dan.

Emija zdaj najprej čaka desetkilometrski tek v Škofji Loki, nato polmaratoni v Klagenfurtu, Slovenskih Konjicah, Bovcu, na Nočni Ljubljani, maraton v Bruslju, potem pa še maraton v Ljubljani in polmaraton v Zagrebu.  

Minulo nedeljo je sicer odkljukal še eno veliko stvar s seznama želja. Prvič je namreč v tandemu skočil s padalom. »Občutki so fenomenalni, ne moreš jih primerjati z ničimer. Pri svojem inštruktorju Borutu sem se počutil popolnoma varnega, saj ima za sabo že več kot tri tisoč poletov. Ko so se nad 4000 metri odprla vrata, pa priznam, da me je postalo strah. A takrat mi je inštruktor dejal: 'Veš, sebe imam zelo rad.' Kar me je v hipu pomirilo. Nato sva skočila. Najprej me je malo premetavalo, sledil je prosti pad, nato pa je inštruktor odprl padalo,« je občutke ob skoku opisal Emi in dodal, da bo to zagotovo ponovil.

osebni arhiv
Zvezdnik z diplomo in inštruktorjem Borutom.