Napoved

Tedenski horoskop: Dialoga ni in ga žal še ne bo kmalu

Bern Jurečič
22. 4. 2018, 20.21
Posodobljeno: 22. 4. 2018, 20.22
Deli članek:

Merkurjeva pot bo tokrat povezana z možnostmi komunikacije, te pa bodo močno omejene – ali se nekdo ne bo hotel ali pa znal pogovarjati.

Ddreamstime

Merkurjeva pot bo tokrat povezana z možnostmi komunikacije, te pa bodo močno omejene – ali se nekdo ne bo hotel ali pa znal pogovarjati. Ta »dialog, ki ga ni« bo še bolj prisoten v širšem smislu od osebnih prizadevanj – na političnih straneh in v družbi nasploh. Morda se bodo kazali večji premiki na družbenih omrežjih, ki se počasi izkazujejo kot neprimerna, v nasprotju s podobo, ki so jo ustvarila v letih svojega obstoja? Morda kot apeli k miru, medtem ko letala nemoteno hrumijo naprej? Lunino gibanje bo spodbujalo akcijo, drugačnost, ustvarjalnost, a tudi pozivalo k dogovoru, konsenzu. Uran, ki se v ozadju zgodbe počasi premika k Biku, bo maja prinesel veliko novega, zdaj pa samo pritiska, da je treba pred tem še marsikaj postoriti, izkazati iniciativnost, pogum, akcijo.

Horoskop za teden od 16. do 23. 4. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Venera se seli v Dvojčka, zaradi česar bo v financah manj stabilnosti, zelo hitro in zelo radi pa bomo izrekli kakšno prevročo izjavo. Nadrejeni bodo poudarjali »višje cilje«, vi pa boste pri tem mirni, saj boste vedeli, da je od vas odvisno več, kot je videti, in lahko vam hodi narobe, če bi tako kot marsikdo drugi popustili tudi vi. V ljubezni bodo spremenljive energije, če ne želite, da bi se odnos prekinil, bodite izdatno previdni v izjavah in potezah, da ne bi sami prinesli kakega razdora.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Zanimiv, odprt in uspešen teden je pred vami. Pri vsem, kar boste počeli ta čas, boste izhajali iz sebe, ne pa toliko iz skrbi za druge ali skupnih interesov. Sicer pa se boste ubadali z odnosi doma, morda razmišljali o selitvi ali gradnji. Res pa je, da so taki načrti malo preuranjeni, marsikaj je še treba postaviti na mesto. V ljubezni bo nekaj čakanja, nejasnosti ali pa skrivanja, predvsem v primeru zvez, ki ne trajajo dlje časa; pri daljših partnerstvih bodo šli vetrovi hitro mimo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Pred vami je teden, ko bi vam bilo še najbolje svetovati, da si oddahnete od vsakdanjih napetosti kje v varni luknji – če ste seveda sposobni obstati vsaj malo pri miru. Čas je izrazito ugoden za pospravljanje, počitek, polnjenje baterij in meditacijo, za nove projekte pa precej manj, nekaj se bo postavilo vmes, morda napačne ali pomanjkljive informacije, morda nezanesljivost tistega, na katerega ste računali. Ta čas je veliko primernejši za pripravo projektov, ki bi bili izvedeni v prihodnosti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Lunino gibanje vas bo vračalo nazaj, k domačim in posestniškim temam, morebitne tamkajšnje težave bodo v tem tednu zasenčile marsikateri lep trenutek. Za finance vas bo precej skrbelo, a denarja bi  moralo biti dovolj za sproti, tako da si glede tega ne delajte sivih las. Neprimerno bolje je tokrat osvetljeno polje prijateljev, družbe in zvez, za načrtovanje prihodnjih aktivnosti in podvigov je čas več kot dober. Samo na preobčutljive reakcije malo popazite.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Veliko se bo vrtelo okoli kariere, uspeha in dokazovanja. V tem tednu lahko doživite tudi več kot petnajst minut slave, vendar pa malo pazite, da cena za to ne bi bila previsoka – povsem mogoče je, da bi si pomagali z agresijo, pritiskom ali vplivanjem na druge, kar bi vam lahko kasneje škodilo. Podrejeni bodo korektno izpolnjevali vse, imeli boste kaj pokazati. V srčnih zadevah se bo nekaj zalomilo, odločanje o tem raje pustite za naslednje tedne.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Z drugimi boste v lepih stikih, tu in tam se morda ne bo vedelo, kdo pije in kdo plača, a na koncu se bo vedno znova izteklo dobro. Le soljenja pameti si ta čas ne privoščite, kajti kdo bi vam znal zameriti. V srčnih zadevah boste postavili neke meje in zahteve, kar se bo kmalu izkazalo kot dobro in koristno; na prvi pogled se bo zdelo kot nekakšno distanciranje zveze. Pri financah ne kaže najbolje, zahteve in pričakovanja so zdaj videti večji od realnih možnosti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Z Venerinim premikom v Dvojčka se bodo zmanjšali pritiski na vas, tudi v ljubezni bo prišlo do neke sprostitve, bolje se boste lahko domenili. Vedeti pa je treba, da je njena zahtevnost ta čas velika in da se zlahka zgodi, da ne boste dovolj zadovoljni. Ni rečeno, da zaradi tega, ker bi v resnici dobili premalo ... V službi oziroma pri poslih se kaže neka lepa priložnost, ki pa se bo zdela zelo oddaljena. S financami bi morali imeti ta čas mir – ali pa dobiček, na primer denar s strani, ki ga niste pričakovali.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Jupitrov položaj v vašem znamenju je tokrat tako ugoden, da si lahko privoščite praktično vse – le zanašanja, da bo vselej tako, ne. Ne pozabite, Jupiter ni kdor si bodi med bogovi; glavni je, se pravi, da morda ne bo zamižal na oko, če boste izigravali srečo ... V poslih je videti nekaj spremenljivosti, prilagajati se bo treba. Priložnosti za uspeh pa tudi ne bo manjkalo. V ljubezni bo nekaj skrivnosti ali pa sumničenja – lahko si pomanete roke, saj škorpijoni najbolj uživate prav v tem …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupiter se tokrat odlično povezuje z drugimi planeti, in četudi je retrograden, ste lahko uspešni, čeprav morda z nekaj manj hitrosti kot navadno. Dobro postavljena Mars in Pluton prinašata trdnost in zanesljivost korakov, ta čas je odličen za večje akcije, pa tudi za postavitev financ na trdnejše temelje. V srčnih zadevah bo komunikacija resna, ni pa nujno, da težavna ali neprijetna. Za nevezane Strelce je čas zanimiv, veliko bo nekih možnosti, konkretnega pa bolj malo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Odnosi med vsemi počasnimi planeti (razen Neptuna, ki se drži bolj zase) vam za ta teden omogočajo doseči veliko, postaviti trdno strukturo prihodnjim aktivnostim, predvsem pa utrditi svoj položaj. Vi ste tisti, ki boste znanje in prakso prenašali drugim, ne obratno, vprašanje je le, kako »prijetni« boste ob tem. Sicer pa je v tem tednu videti veliko ustvarjalnost, pa tudi na ljubezenskem področju kaže na boljše čase, čeprav bo na trenutke zelo vetrovno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pluton in Mars se prehitevata po vaši dvanajsti hiši in sta v dobrem odnosu z Jupitrom, ki je zadolžen zanjo. Vse, kar je treba narediti na prikrit način, stran od oči drugih ali pa z lobiranjem, lahko v tem tednu naredite z odliko. Tudi če vaš moto nikoli ni bil »tiha voda bregove dere«, to lahko postane zdaj. Sicer pa se boste v tem tednu izrazito ukvarjali s stvarmi, ki bi morale biti rešene že zdavnaj, a kaj ko Vodnarji prislovično nikoli nimate časa.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Zaradi prilagodljivosti boste lahko dohajali dogajanje in se sproti odzivali pravilno. V službi se boste počutili čisto v redu, predvsem zaradi tega, ker boste dobro dohajali naloge in boste koristni. V odnosih s sodelavci poskusite brzdati svojo preobčutljivost, vsak pogled vas res ne ogroža! S financami ravnajte previdno in po malem restriktivno, a še vedno brez nepotrebne panike. Jupiter obeta srečo pri poštenih in zavzetih akcijah, mnenje drugih pa naj vas čim manj obremenjuje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 2°42 do 9°31 Bika.

Merkur bo šel direktno naprej, sprva precej počasi, a vseeno od 7°04 do 12°38 Ovna.  

Venera bo prišla od 27°50 Bika do 6°20 Dvojčkov, v katera bo vstopila 24. aprila.

Mars bo prišel od 19°33 do 22°55 Kozoroga.

Jupiter bo retrogradno prišel od 20°20 do 19°30 Škorpijona.

Saturn bo zelo počasi krenil retrogradno, tokrat bo premeril samo nekaj malega poti, od 9°08 do 9°02 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 28°44 do 29°07 Ovna.

Neptun bo šel od 15°38 do 15°49 Rib.

Pluton bo praktično na mestu, retrogradno bo prišel do 21°17 Kozoroga.

Luna bo 24. 4. vstopila v Devico, 27. 4. v Tehtnico in 29. 4. v Škorpijona.

Naslednja mena, polna luna, bo šele naslednji ponedeljek, 30. aprila.