Astro

Tedenski horoskop: srečanje na nebu prinaša iluzije

B.J. / Novice Svet24
25. 2. 2018, 19.18
Posodobljeno: 25. 2. 2018, 19.28
Deli članek:

V nasprotju s prejšnjim tednom v tem ne manjka ugodnih povezav in s tem vplivov, kar je v tem poznozimskem obdobju, ko se sneg še ne pusti odgnati in se zdijo zvončki, trobentice in teloh še zelo daleč, zelo spodbudno, saj je čas odličen za zamisli, sanjarije o časih, ki prihajajo, in večje korake naprej – pod pogojem seveda, da smo že prej poskrbeli, da sta izvedba in zmaga možni.

Dreamstime
Kaj kažejo zvezde?

Na začetku tedna bomo zelo nagnjeni k razumevanju, pomoči, sočutju in žrtvovanju, socialni čut in občutek za druge bosta zelo prisotna. Polna luna konec tedna in takoj za njo srečanje Sonca in Neptuna bosta prinesla nekaj iluzij in občutka, da stvari uhajajo iz rok. Prava težava tega meseca dni, ki je pred nami, pa leži drugje – v zračnih znamenjih ni nobenega planeta. Čustev, občutkov, idej in idealizma je v zraku zadosti, razumevanja, komunikacije in mentalnega pristopa pa bo bolj malo. Se bomo znali zmeniti? Čutenje, kaj nam hoče kdo sporočiti, ni slaba opcija, a brez slišane in jasne besede ne bo šlo – raje povej, kaj misliš, sicer ne bom vedel(a) ...

Horoskop za teden od 26. 2. do 5. 3. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Polna luna bo prinesla občutek, da se morate premakniti naprej, saj bo kmalu dogajanja toliko, da ga bo težko dohajati. Morebitna razdraženost v tem času ne bo toliko posledica dražljajev od zunaj kot notranje napetosti, češ, premakni se že. V srčnih zadevah je sredi tedna čisto mogoče, da se stvari obrnejo na lepše, poskrbite pa, da to ne bo samo začasno. V financah je videti nekaj, kar zna biti prelepo, vprašanje pa je tudi, koliko je ta trend realen in koliko ne.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera in Merkur ta čas potujeta skupaj, a ker se to dogaja v Ribah, ni nujno, da bo to sodelovanje koristno in ugodno, saj je vpletenih preveč iluzij in pričakovanj. Za finančne transakcije, na primer vlaganje ali obračanje denarja, ta čas ni primeren, in tudi če gre resnično za nujo, prej preverite vse, kar je mogoče. Sicer pa boste v stiku z veliko ljudmi, prijetno bo in zabavno, dober občutek boste imeli, rutina in sivina vas bosta ta čas motili.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Kar se bo dalo napraviti z besedami ali s prilaganjem trenutnim potrebam, bo šlo odlično od rok, s tem horoskopom ni videti neuspeha. V drugi polovici tedna boste nekoliko razmišljali tudi o varnosti delovanja. Zaslužek ne bi smel biti slab, večja težava je v možnostih, ki se kažejo glede denarja, a nimate pogojev za akcije ali pa stoji na poti kaj drugega oziroma kdo drug. V resnici gre samo za rdeči semafor, ki pravi, da bodite raje bolj previdni s tem kot manj.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Na začetku tedna je v vašem horoskopu videti preveč občutljivosti na vse okrog sebe, da bi se iz tega lahko razvilo kaj konkretnega in koristnega. V zraku je veliko informacij, ki pa jih je dobro vsaj malo filtrirati, sicer lahko postanete zmedeni od misli, kaj vse bi bilo treba narediti, s tem pa tudi neučinkoviti in posledično nezadovoljni. V ljubezni se kažejo ugodne sape, izkazati pa morate več trdnosti kot prej, da ne bi spet sami dopustili, da gredo stvari v napačno smer.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ta teden je v zraku veliko napetosti in pritiska, kaj vse je treba narediti, doseči. Če bo najprej par dni vse kazalo, da se bo izteklo dobro, morda v kaki točki celo samo od sebe, bo že v sredo precej drugače in ob spoznanju, da brez garanja ne bo dosti kruha, boste precej slabe volje; zna biti, da se kdo okrog vas spremeni v strelovod za vašo slabo voljo. V ljubezni je na obzorju bolj slabo vreme, prehitre besede, (pre)močne strasti, verjetno tudi pričakovanja.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Planeti v Ribah in njihove povezave ponujajo razlago, da je čas za temeljito prečesanje in uskladitev partnerstva, v katerem živite, to pa z izrazitim pogledom naprej in istočasno sposobnostjo dojemanja, razumevanja in dogovora, četudi morda po korakih, kar vse omogoča ugodno postavljeni Jupiter s svojimi povezavami. V srčnih zadevah ali hlad ali problemi ali pa zahteve, ki jim ni lahko priti na kraj. Neko prijateljstvo se kaže kot zelo prijetno ali pa koristno.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venerino druženje z Merkurjem je čisto koristna stvar, če gre za igro, zabavo, čvekarije in socialne stike, manj pa, če bi radi kaj uredili, pospravili in odložili na polico za zmeraj. Pri financah so vetrovi ta čas ugodni, zlasti rojenim v zadnji dekadi znamenja se lahko stvari iztečejo odlično, celo bolje od pričakovanega. V ljubezni in partnerstvu potrpite za kakih deset dni, da se prestavi nekaj planetov, potem boste noter prinesli vse, kar zdaj manjka.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Jupiter s svojimi koristnimi povezavami skrbi za to, da se vam vse, za kar se potrudite, izteče v dobri smeri. Ta čas ni dober za velike zmage in korake naprej, temveč za manjše stvari in različna področja, predvsem za zadeve, ki bi jih lahko opravili kdaj prej, pa ni šlo, ter za vse v zvezi z odnosi, bližnjimi osebami in sorodstvom. V ljubezni bi, nasprotno, znalo biti lepo ali še bolje od tega, tako razvoj položaja oziroma odnosa kot kaka nova zadeva na obzorju ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Veliko napetosti je videti v vašem horoskopu in nuje, kaj vse morate storiti, s tem pa tudi možnosti, da naredite neprevidne korake ali pa čez mejo, na primer z besedami ali pa hitrico, nestrpnostjo. Posebej pozorni bodite na čustva drugih – vaše strelice pogosto letijo brez pravega namena, a vseeno močno ranijo, ta teden je za škodo take vrste kot naročen. V srčnih zadevah se zdi, da se bo treba kmalu odločiti, kako naprej; ta čas se samo nabira pod površjem ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Nalog je še vedno veliko, bilo pa bi odlično, če bi znali krotiti ta pritisk. Gneča planetov v Ribah vam namreč ponuja možnost, da opravite veliko vsega, celo z veliko upanja na dobre rezultate, a bo za to treba znati biti manj napet in resnoben. Mars vas sili v prepričanje, da nekdo za hrbtom deluje proti vam, a to ni nujno tako. V ljubezni je videti lepe odnose in komunikacijo; čim bolj se znate prilagoditi trenutku, tem bolje vam bo šlo od rok.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Trend dogajanja vam verjetno ni všeč, ker za sanje, kaj vse bi lahko bilo in kako bi to bilo koristno za vse, ni na pretek, življenje pa vas namesto tega vodi v čisto konkretne zadeve, ki jih je treba narediti, in celo dosegate rezultate. V ljubezni se neke stvari kažejo odlično, a verjetno tudi bolj prehodno, že v drugi polovici tedna bo to v drugem planu. Kar zadeva finance, skrbi ne bi smelo biti, kolikor bolj konkretne korake delate, toliko dlje se boste počutili varne in trdne.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Podaljšek prejšnjega tedna – dogajanje in spremembe, sredi katerih ribe plavate s tokom in najverjetneje z nasmehom. Kak hip ni čisto jasno, kaj pravzaprav ste in predstavljate, a ribe si s tem redko belite glavo. V ljubezni bodo želje velike in pričakovanja visoka, razvoj pa tak, da vam bo všeč. V službi so možni pritiski in pretežke naloge, a ribe se znate izmuzniti iz še bolj čvrstega primeža, kot je ta, tako da je strah, da bi šlo kaj resno narobe, odveč.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 7°17 do 14°18 Rib.

Merkur bo prišel od 14°29 do 27°35 Rib.  

Venera bo prišla od 18°44 do 27°28 Rib.

Mars bo prišel od 18°26 do 22°35 Strelca.

Jupiter bo prišel od 23°01 do 23°11 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 7°15 do 20°42 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 25°47 do 26°05 Ovna.

Neptun bo šel od 13°44 do 13°56 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°32 do 20°42.

Luna bo 27. 2. vstopila v Leva, 1. 3. v Devico in 3. 3. v Tehtnico.

Polna luna bo na nebu v petek, 2. 3., ob 1.50 na 11°23 Device.