Napoved

Tedenski horoskop: Vsepovsod prehitevanje

Bern Jurečič / Novice Svet24
11. 2. 2018, 17.48
Posodobljeno: 11. 2. 2018, 17.52
Deli članek:

V tednu, ki se odpira pred nami, bomo doživeli drugi letošnji mrk, tokrat sončnega.

Dreamstime
Horoskop

Viden bo samo na južnem delu Južne Amerike in po tem tolmačenju na naše kraje in prebivalce naj ne bi imel večjega vpliva. A ni slabo biti na četrtek previden, zlasti rojeni v zadnjih dneh stalnih znamenj, predvsem vodnarja (tam mrk tudi bo, na 27°08) in leva ter tudi bika in škorpijona, pa tudi če imamo približno na takih stopinjah svoje pomembne točke v horoskopu. Toda to – vsaj za nas – niti ni poglavitna sprememba na nebu ta teden, večji vpliv bosta imeli selitvi Merkurja in Sonca v Ribi, tokrat na isti dan, v nedeljo. To pomeni, da bosta v dneh pred tem »hitela« postoriti v Vodnarju, kar se še postoriti da, pa naj gre za družabne stike, organizacijo, dobrodelne namene ali čisto navadno prehitevanje in tveganje ne glede na področje, kjer se bo to dogajalo ...

Horoskop za teden od 12. do 19. 2. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsovo vse močnejše prepletanje z Neptunom nakazuje obdobje nejasnosti, v katerem bodo pod vprašaj postavljeni nekateri vaši cilji, morda naredite kake nerazumljive napake. Brez panike, vpliv bo kmalu prešel. Zgoraj omenjeni četrtkov mrk bi moral večinoma miniti brez kakega vpliva na vašo pot, vendar se zna zgoditi, da bo treba opustiti kak dober načrt. Ker ovni po navadi ne žalujete dolgo, se vam bo to hitro obrestovalo, saj se bo neka nova zadeva pojavila zelo v kratkem.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera je že v Ribah, kjer se dobro počuti in je močna, Merkur in Sonce pa bosta zdaj zdaj tam. Za vas to pomeni čas, ko boste bolj vpeti v dogajanje, ki prinaša novosti, in v razmišljanje o prihodnosti, kot da bi preigravali kake stare vzorce in rutino, pa naj je še tako varna. V srčnih zadevah lahko ta teden pričakujete kar nekaj prepiha, tudi obrne se lahko kaj, vsekakor pa se bo pozneje izkazalo, da je bilo prav tako. Verjetno bo treba obrniti čisto nov list na poti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Ta teden porabite za čim več svežih in obenem trdnih informacij, saj se konec tedna Merkur, vaš vladar, in Sonce prestavita v Ribi, nakar v poslovnih sferah in službenih zadevah za obotavljanje in kompliciranje ne bo več časa. Tudi sicer bo čas naslednje tri mesece energije večinoma usmerjal navzgor, se pravi k napredku in dosežkom, od vas pa je odvisno, kateri val boste zajahali in do kam vas bo nesel. Zavihajte rokave in ne izgubljajte časa!

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V odnosih z drugimi ne bo vselej prijetno, koristi pa boste imeli od tega veliko, le pamet je treba uporabiti in se ne odzvati na vsako malenkost ali čustvo. V ljubezni ta teden deluje neprijetno postavljeni Jupiter, nekaj se vam lahko izmuzne med prsti ali pa boste odnos ocenili narobe. Če boste dovolj previdni pri financah, zlasti investiranju in obračanju denarja, potem se vam tokratnega mrka ni treba bati. Lahko pa vam prinese kakšno odlično zamisel ali rešitev.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tokratni mrk se bo zgodil naravnost nasproti vašemu znamenju, najbolj ga bodo čutili rojeni v zadnjih nekaj dneh leva. Če pogledamo, kje je za vas dobro najbolj paziti, da ne bi šlo kaj narobe, lahko kar hitro omenimo partnerstva vseh vrst, dogovore, pogodbe, spregled pri pomembnih odločitvah v zvezi z domom, starši ali nepremičninami, pa tudi pri odnosih z drugorojenci bodite raje bolj zadržani kot ne. Ne prilagodite se vzdušju, ampak ohranite mirno kri.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Marsikaj boste ta teden počeli precej drugače kot po navadi, predvsem boste bolj odločni in radikalni. V ljubezenskih zadevah bodo sprva prevladovala čustva, po sredi pa razum – in bolj boste zadovoljni. Tudi tokratni mrk bo šel (še bolj kot prejšnji, tako opevani) mimo vas, v največji meri. Lahko pa bi se zaradi njegovega vpliva odločili prenehati s kako dejavnostjo, ki vam že nekaj časa ni všeč, in si boste omislili kaj bolj prijetnega ali koristnega.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V tem tednu boste več pozornosti kot sicer posvetili sebi, svojim navadam, vsakodnevni rutini in bližnji okolici, a ne toliko v smislu odnosov kot v smislu kvalitete življenja. Prehrana, navade, razvade in snaga bodo področja, kjer se boste odločili opraviti prevetritev. V denarnici lahko zazija luknja, če ne boste previdni; izdatki, tudi majhni, se lahko nakopičijo v čudovit »glavobol«. Venera se bo do četrtka dovolj umaknila iz območja mrka, tako da bi moral večinoma iti mimo vas.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Jupitrov trenutno neugodni položaj bi vas lahko navdal z občutkom, da gre vse v redu in vas nič ne more ustaviti, a bi bilo bolje, če mu ne bi podlegli in bi raje nekoliko zavrli dogajanje. V ljubezni se lahko začne nekaj novega in lepega, v naslednjih tednih bi se to lepo znalo razcveteti v nekaj krasnega. Jupitrova povezava s točko mrka nakazuje možnost, da vas nese neko neprevidno početje, češ kaj mi pa morejo, zlasti če gre za preteklost, dom, stare vzorce in podobno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Neptun vpliva na Marsa v vašem znamenju do take mere, da so napake ali koraki v napačni smeri zelo verjetni. Popravljanje je sicer mogoče, slaba volja zaradi izgubljenega časa ali nekvalitete dela pa tudi. Ne delajte iz tega velike zgodbe, minilo bo v tednu ali dveh, ko se Mars premakne dovolj daleč naprej. Strelci ste med tistimi znamenji, ki jih tokratni mrk ne bi smel kaj prida vznemiriti, in če se kje zalomi v soseščini ali kakšni komunikaciji, boste hitro našli odgovor.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Neki načrti, ki so bili videti zelo lepi in obetavni, bodo prišli pod vprašaj, to pa zaradi spregleda pomembnih dejstev ali ignoriranja opozoril, ni nujno, da vašega. V ljubezni bo zdaj bolj lahkotno in zanimivo, nobenih oblakov ni na vidiku. Tako Sonce kot Merkur se premikata iz vaše finančne hiše, kjer bo tik pred zdajci prišlo še do mrka – previdnost ni odveč, možnost, da se bo neko daljše delovanje zaključilo precej bolj klavrno od pričakovanj, sploh ni majhna.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Če mrk po navadi pomeni, da se bo nekaj ustavilo ali bo naredilo prostor čemu drugemu, ga je v vašem primeru najbolj primerno povezovati z novimi iniciativami na poslovnem področju, zlasti če kaj ne gre dobro. Tik pred odhodom iz vašega znamenja v Ribi Merkur in Sonce pošiljata obilo konstruktivne energije vašemu Uranu, zato je zdaj čas za hitre in korenite spremembe, še posebno če se česa še kar ne morete lotiti – zdaj naredite korak!

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Tako Jupitrov kot Neptunov položaj ta teden nista najboljša, preveč navezav je neugodne sorte, bolje se je malo potuhniti in počakati, da glavno mine. V naslednjem tednu bo dosti drugače, več bo energije in vitalnosti kot zdaj. Mrk se bo zgodil dovolj blizu vašemu znamenju, da bi ga znali čutiti rojeni v prvih dneh rib, še najbolj pa bi se ga dalo poistovetiti z vašim prepričanjem, da se bo vse izteklo dobro – čeprav žal ni vedno tako.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 23°10 Vodnarja do 0°14 Rib, kamor bo vstopilo 18. 2. ob 18.17.

Merkur bo prišel od 18°55 Vodnarja do 1°24 Rib, v kateri bo vstopil 18. 2.  

Venera bo prišla od 1°14 do 9°59 Rib.

Mars bo prišel od 10°01 do 14°15 Strelca.

Jupiter bo prišel od 22°14 do 22°42 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 5°53 do 6°31 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 25°15 do 25°30 Ovna.

Neptun bo šel od 13°09 do 13°25 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°09 do 20°21.

Luna bo 13. 2. vstopila v Vodnarja, 16. 2. v Ribi in 18. 2. v Ovna.

Sončni mrk bo na nebu v četrtek, 15. 2., ob 22.04 na 27°08 Vodnarja.

***null***