Pogled naprej

Tedenski horoskop: Ne vdajte se paniki!

Bern Jurečič
14. 1. 2018, 20.55
Deli članek:

Kadarkoli so na delu pozitivne medsebojne povezave med Škorpijonom in Kozorogom, tako kot v tem tednu, imamo – posamezniki in svet – dobro priložnost prestrukturirati življenjske situacije, občutke, misli, zamisli in še kaj drugega.

Profimedia
Ljudje, rojeni v istem letnem času, imajo precej skupnih lastnosti.

Kadarkoli so na delu pozitivne medsebojne povezave med Škorpijonom in Kozorogom, tako kot v tem tednu, imamo – posamezniki in svet – dobro priložnost prestrukturirati življenjske situacije, občutke, misli, zamisli in še kaj drugega. Ob Škorpijonu to pogosto ne gre brez tesnobe ali pritiska, toda princip je znan: če nas ne bi zvilo (na primer počutje ali zdravje), ne bi spremenili svojih prehranjevalnih navad, kar smo si seveda že dolgo želeli ... Ta teden, ko se Venera in Sonce selita v naprednega ter v prihodnost zazrtega Vodnarja, je to pomembno še toliko bolj, saj gre obenem za trasiranje poti naprej. Marsikaj tokrat zasnovanega se bo izkazalo za vredno šele pozneje ... Ker bo sredi tedna z Uranom v slabem odnosu tudi Mars, se ne smemo zanašati samo na enega konja, kak načrt se lahko (začasno) izkaže za neizvedljivega, a ne vdajte se paniki. Konec tedna bo povezavo dobil tudi Neptun, kar bo vodilo v smer tako osebnostne kot finančne rasti.

Horoskop za teden od 15. do 22. 1. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Za ovne je ta teden izjemno ugoden – povezave planetov so usmerjene v učinkovitost, moč, prodor in rezultate ter kvečjemu v jutri, ne pa v včeraj, na primer v smislu kakšnega razčiščevanja ali pospravljanja. Česarkoli se lotite, lahko uspe, če ste le dobro pripravljeni in niste lahkomiselni. Za srčne zadeve ne piha prijeten veter, obdobje je bolj »vroče-hladno«. Je pa tudi res, da vas to ta čas ne bo preveč vznemirjalo, saj boste imeli na drugih področjih dovolj pestrosti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Kot bi bilo v zraku preveč možnosti in se ne bi mogli odločiti, kam se obrniti ...  Ko se v Vodnarja preselita najprej Venera, vaša vladarka, in dva dni za njo še Sonce, boste začutili žilico podjetnosti, tudi borbenosti, premaknili se boste v pravo smer in imeli tudi kaj pokazati. Druga polovica tedna je izvrstna za načrtovanje česarkoli, možne so izjemne ideje, nenavadne rešitve, pri čemer je vaša prednost v tem, da znate zamisli praktično prikazati tudi drugim.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojčki boste zelo učinkoviti v vsem, kar boste počeli, naj gre za naloge na delovni mizi, finance ali pa odnose. A ker v ta paket spada tudi jezičnost, pazite, da si z izjavami ne zaprete kakšnih vrat oziroma ne zapravite naklonjenosti. V ljubezni bi bilo odlično, če bi bili odnosi nekoliko mirnejši oziroma predvidljivejši. Če imate v tem času tudi vi težave z zdravjem, je ta teden odličen za ozdravitev in regeneracijo, pa tudi za korenite poteze in spremembe v življenjskem slogu.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Za ta teden je mogoče rakom »napovedati« dve precej različni obdobji, najprej lovljenje ravnotežja, prizadevanje za pravico in pravične odločitve, potem pa notranjo odločitev, da je za čakanje na »boljše čase« potekel mandat in bo treba narediti kako čisto konkretno potezo, ne glede na to, koliko bo stala. Marsov vpliv vam omogoča urediti marsikaj tako, kot si želite sami, in Jupiter mu je še vedno v oporo; izkoristite to, recite, zahtevajte.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tisoč malih stvari boste imeli na delovni mizi in tisoč jih boste tudi opravili, ni težav za energično ustvarjalnost. Ne govorite veliko, zato pa od drugih pričakujete, da bodo pojasnili, kaj počno in zakaj. Na ljubezenskem področju je videti neki neprijeten veter, ki vas bo resda malo motil, a se na razvoj ta teden ne bo dalo kaj dosti vplivati. Raje se posvetite drugim dejavnostim, sicer se lahko še resno skregate, zlasti v drugi polovici in konec tedna. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Ta teden se boste svojega dela lotili bolj na široko, morda celo velikopotezno. Kreativnosti vam ob takem horoskopu ne more zmanjkati, zato ne bodite malenkostni, ampak si začrtajte višje cilje! Glede tega, da stalno pričakujete mnenje okolice, kot da sami ne bi vedeli, kaj je prav in kaj ne, ta teden ne bo nič novega, a tako nikoli ne boste prišli nikamor ... Proti koncu tedna boste več razmišljali o prehrani in počutju, morda tudi o spremembi kakšne navade. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Kljub zelo ugodnemu vetru tehtnice ta teden ne boste napravile veliko poti. Eden od vzrokov je gibanje Venere, ki bi se rada izognila tveganju in našla varno varianto, po drugi strani pa bo pritiskov s strani, češ naredi že kaj, preveč, da bi lahko mirno načrtovali korake. Konec tedna boste delali nekakšno inventuro ali pospravljali, pazite le, da ob tem ne boste preveč natančni, zna vam vzeti preveč časa ter tako prinesti slabo voljo, češ da niste končali.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta čas daje škorpijonom veliko možnosti, lotite se lahko tisoč stvari, številnih celo naenkrat, pa težav ne bo. Tudi verbalno in pisno boste zelo uspešni, pa če naj bi kaj pisali, razložili, predavali ali zgolj prenašali informacije. Vendar pri tem ne čakajte druge polovice tedna, saj se bo tok počasi umirjal in bi lahko ostali nezadovoljni z doseženim. V srčnih zadevah se končuje obdobje nejasnosti, Merkurjev vpliv prinaša razjasnitev, s tem pa tudi možnost usmeritve in odločitev, kako naprej.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Položaj Jupitra in Marsa je še vedno odličen za vas, podpore pri vsem, česar se lotevate, vam ne bo zmanjkalo. A vas ta teden – nasprotno kot velja sicer – deklaracije ter visokoleteče oziroma prazne besede ne bodo zanimale, temveč boste pričakovali bolj konkretne dokaze oziroma rezultate, če naj bi se premaknili. V ljubezni spokoja in harmonije ne bo veliko, prej nemir in različne situacije; marsikaj od tega bo verjetno le posledica slabe komunikacije.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Jupiter in Mars težita k tlakovanju poti naprej ter ponujata velike možnosti za zagotovitev daljnoročnejšega uspeha. Če ste poteze dobro načrtovali, neuspeha skoraj ne more biti. Vsak vaš korak bo dobro odmerjen, napake bodo tokrat rezervirane za druge. V drugi polovici tedna boste več pozornosti posvetili financam in utrditvi položaja tam. V ljubezni je možen razkorak, zlasti ob koncu tedna, zato se, če ne želite tega, povlecite za kak korak nazaj.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Venera in takoj za njo Sonce prihajata v vaše znamenje in zaključujeta krajše neprijetno obdobje, ko ste imeli občutek, da vam nič ne gre. Kmalu pride k vam še Merkur, nakar boste imeli možnost ne le premakniti se v pravo smer, ampak tudi nadoknaditi velik del zamujenega. Dotlej poskrbite za pogoje, na primer oceno, kaj sploh želite in kakšne so realne možnosti za to. Teden, ki se zdaj odpira pred nami, lahko porabite tudi za svoj videz, garderobo, stike s svetom in podobno.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Obdobje družabnosti, stikov z drugimi, izmenjave mnenj ter načrtovanja prihodnosti in uspehov v življenju je na vrhuncu; čim več od tega časa ostane jasnih ciljev, tem bolje vam bo šlo v letošnjem letu. V drugi polovici tedna se bo še pojavljala precej na vašo kožo pisana energija, ko boste malo bolj razmišljajoči, sanjavi in čakajoči, kdo vam bo pomagal. V drugi polovici tedna je v ljubezni videti neke sanje ali pa nejasnost, morda nekaj idealnega, kar pa ni pri roki.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 24°13 Kozoroga do 1°51 Vodnarja, v katerega bo vstopilo 20. 1. ob 3.10.

Merkur bo prišel od 5°06 do 15°13 Kozoroga.  

Venera bo prišla od 26°05 Kozoroga do 4°53 Vodnarja, v katerega bo vstopila 18. 1.

Mars bo prišel od 22°50 do 27°10 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 19°07 do 20°04 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 2°59 do 3°46 Kozoroga.

Uran bo šel ta teden naprej, tokrat od 24°38 do 24°43 Ovna.

Neptun bo šel direktno od 12°15 do 12°27 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 19°15 do 19°29.

Luna bo 17. 1. vstopila v Vodnarja in 19. 1. v Ribi.

Mlaj bo na nebu v sredo, 17. 1., ob 3.16 na 26°54 Kozoroga.