Optimisitčno

Tedenski horoskop: si bomo nadeli rožnata očala?

Bern Jurečič
10. 12. 2017, 15.35
Posodobljeno: 10. 12. 2017, 15.35
Deli članek:

Teden, ki se odpira pred nami, bo poln dobrih, povezujočih energij in le malo frustracij, nekako tako, kot bi sredi dogajanja, bitke, ujme ali športne tekme dobili nekaj predaha.

Dreamstime

Merkur in Sonce se bosta tokrat srečala in prinašala informacije (predvsem take za nazaj), ki nam bodo koristile pozneje, verjetno po praznikih, Venera, ki je tudi tam blizu, pa bo v navezavi z Neptunom prinesla nekaj lepih trenutkov, rožnata očala in morda komu tudi kako razočaranje, še posebno če je šlo za kakšna večja pričakovanja, bodisi v ljubezni bodisi pri financah. Uran, ki se ustavlja na svoji retrogradni poti, je v dobrih povezavah in skrbi, da bomo »tik pred zdajci« še lahko izpeljali kako odločno akcijo, ki je bila sicer na programu že prej, a nekako ni šlo ... 

Horoskop za teden od 11. do 18. 12. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsova pot po Škorpijonu je za začetek povezana s Saturnom, in to na dober način, zato korakov v prazno ni videti, prej nasprotno, v polno boste zadeli z vsako potezo. Te bodo naravnane tudi k trdnosti, stabilnosti in dolgotrajnosti, tako da si ne boste imeli česa očitati, samo naprej pojdite. Na splošno torej kar uspešen teden, kot je videti. V ljubezni so vrata odprta, tam se stvari razvijajo dobro; ujemite ugoden veter in se (vsaj malo) prepustite lepemu.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Če naj bi ta teden napravili kaj več, bi morali dobiti soglasje in ga boste tudi iskali, le konstruktivni in jasni bodite v svojih stališčih. V ljubezni velja predlagati malo previdnosti, ne hodite ne po robu ne preveč razkrito, druga stran zna kaj razumeti čisto po svoje ... V zakonu in partnerstvu bo dovolj konstruktivne in ustvarjalne energije, da se bo odnos razvijal v dobro smer, le vzdrževati jo je treba in dodajati mir in podporo, pa bodo prazniki lahko res lepi.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Čas retrogradnosti Merkurja bo tokrat očiten na partnerskem področju, kot da bi bilo tam treba opraviti kako revizijo – kaj smo in kaj bi morali storiti, kaj lahko še storimo in kaj bi bilo dobro v prihodnje opustiti, nekaj takega. Na splošno je čas čisto pravšen tudi za vse male akcije, pripravljanje, pospravljanje in podobno, v kratkem času lahko opravite veliko več dela kot v mesecih prej. Čim več reda boste napravili do novega leta, tem lažji bo start v naslednje.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V prvi polovici tedna nekoliko preveč živčnosti in zastajanja, zavlačevanja, potem pa obrat in uspeh, ustvarjalna žilica in veselje v družini ter z otroki – nekako tako bi lahko na kratko rekli tednu, ki je pred vami. V poslih in službi vam bo šlo sicer čisto v redu, rojeni v zadnji dekadi lahko celo prejmejo kako priznanje za prizadevnost, v ljubezni pa je videti veliko vložene energije (tudi za osvajanje je ta čas odličen) ter dobrih odnosov in zadovoljstva.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ta teden ne bo šlo čisto vse tako, kot ste si bili zamislili vi, precej se bo treba ravnati po drugih, prilagajanje, ki sicer ni vaša močna lastnost, pa vam bosta omogočila Sonce in Merkur. Povezava z bleščavo, nakupi, velikodušnostjo in ustvarjalnostjo bo prav zanimiva in dobro se boste imeli. Delo v družini in z otroki bo te dni uspešno, na teh področjih lahko zlahka nadoknadite vse zamujeno ali popravite kakšno svojo napako, če se vam je morda pripetila.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kombinacija Merkurja, ki ustvarja razmere za preverbo, kaj smo naredili dobro in kaj bi se dalo še postoriti, ter Marsa, ki nam s skupaj s Saturnom omogoča delati konkretno, čvrsto, sistematsko in brez napak, je za čas, ko se neka zgodba (leto) zaključuje in v naslednje leto ni dobro odnesti preveč nedokončanih stvari, naravnost odlična. V ljubezni in partnerstvu si boste prizadevali popraviti morebitne napake in ustvariti čim boljše vzdušje za predpraznične dni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden ni ravno čas za kakšne velike dosežke, največji del vaše pozornosti bo tako namenjen drugim, odnosom, kratkim potem, komunikaciji, izmenjavi mnenj po spletu in drugače, sorodnikom, sosedom in podobno. Živahno bo in ves čas se bo kaj dogajalo. No, vse vam sicer ne bo všeč, malo bo vmes tudi igre in sprenevedanja, a za čas, ko srečujemo in radostno pozdravljamo ljudi, ki se jih sicer niti ne spomnimo več, je to precej normalno.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsov prihod k vam vedno prinese energijo, živahnost in prodornost. Ker je ta čas zelo dobro povezan s Saturnom, kakega prekipevanja, agresivnosti in razdraženosti ni pričakovati, prej koncentrirano in zelo natančno opravljanje vsega, kar boste hoteli izpeljati. Le glede denarja bodite previdnejši kot po navadi, Venera in Neptun znata prinesti kanček zmede ali pa navdahnjenega predprazničnega nakupovanja, ko nas kaj lahko malo zanese …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tako Mars kot vaš vladar Jupiter sta sicer postavljena v ne ravno posrečen položaj, a imata z drugimi odlične povezave, kar vam prinaša možnost nekoliko manj obremenjenega opravljanja svojega dela in manj napetih odnosov, tako da se boste lahko bolj posvetili tako sebi kot svojim bližnjim, če si tega želite. V srčnih zadevah bo Uran zahteval nekaj resnejšega, na primer komunikacijo in dogovor ali pa drugačen pristop, potrebne bo tudi nekaj diplomacije.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Če se je že pojavila možnost, da v nasprotju s preteklimi leti zadnje tedne v letu malo ustavite konje in se morda celo sprostite, pa ne boste vedeli, kaj s tem početi. Delo, obveznosti in dolžnosti proti sproščenosti, zabavi in prostemu času – to za kozoroge nikoli ni vprašanje, ve se, kateri strani se boste priklonili. V srčnih zadevah se svita nekaj zelo prijetnega, bodisi pri osvajanju bodisi v obstoječi zvezi. Naj vas ne moti, če je vse to za zdaj še bolj v oblakih, vse še pride.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Marsov prihod v Škorpijona za vas pomeni veliko več hotenja, borbenosti in težnje k uspehu kot po navadi. Priložnosti ne boste zamudili, za seboj boste potegnili tudi druge, Jupitrova prisotnost pa bo prispevala še kako ugodno okoliščino, tako da uspeh skorajda ne more izostati. Bodite previdni pri prednovoletnih nakupih, lahko vas zanese sentiment, ker bi morda radi ne samo razveselili svoje bližnje, ampak se jim malo tudi odkupili za premalo pozornosti v odhajajočem letu ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Vaš Neptun bo ta teden prejemal dobre energije od drugih planetov, zato vam navdiha in idealizma ne bo primanjkovalo, čeprav se na ljubezenskem področju nakazujejo morda bolj rožnata očala in sanjarjenje, ne pa kakšni čisto konkretni zasuki v pravo smer. Med drugim lahko ob takem horoskopu spet postanete rama za vse tiste, ki potrebujejo izpovedovanje in olajšanje. V službi boste blesteli, zlasti rojeni v zadnjih dneh znamenja lahko ta teden dosežejo kakšen večji uspeh.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 19°04 do 26°42 Strelca.

Merkur bo retrogradno prišel od 24°04 do 15°47 Strelca.  

Venera bo prišla od 12°02 do 20°21 Strelca.

Mars bo prišel od 0°59 do 5°23 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 13°04 do 14°25 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 28°54 do 29°44 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 24°47 do 24°40 Ovna.

Neptun bo šel zelo počasi direktno od 11°33 do 11°38 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 18°05 do 18°18.

Luna bo 11. 12. vstopila v Tehtnico, 13. 12. v Škorpijona in 16. 12. v Strelca.

Ta teden lunine mene ne bo, mlaj bo na vrsti šele v ponedeljek, 18. 12.