Napoved

Tedenski horoskop: namesto da bi se ljubili, bomo delali

Bern Jurečič
3. 12. 2017, 17.30
Deli članek:

Teden se bo začel s precej zmede, še najbolj v čustvih in ljubezni, v večji ali manjši meri kar za vse.

Dreamstime
Kakšen teden je pred nami?

K sreči bo vpliv kratkotrajen, ostala bo »podhranjenost« Venere, zaradi katere se nam bo čez teden dozdevalo, da nam manjka ljubezni in pozornosti, to pa bomo poskušali kompenzirati z delom, denarjem, športom, kakor kdo. Tudi svoboda (dihanja, delovanja, izražanja ...) bo ta teden zelo v naših mislih. Bodo pa vsi tisti, ki so rojeni v ovnu ali škorpijonu, ter tisti, ki so bili zadnje čase prikrajšani za akcijo oziroma so dosegali slabše rezultate od pričakovanih, zelo veseli sobotnega Marsovega prestopa v škorpijona, znamenje, kjer je ta planet »doma« in zato posebej močan. Intenzivnost, prodornost, usmerjenost v globino in k čim bolj natančnim rezultatom, pa tudi radikalnost v aktivnostih, pogosto izključevanje in črnobelost je le nekaj vidikov Marsovega delovanja po soboti. Dolgčas nikakor ne bo.

Horoskop za teden od 4. do 11. 12. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ko bo Mars v nedeljo prestopil v Škorpijona, boste (lahko) obrnili ploščo, takrat vam bo vseeno, kaj si kdo misli. Sicer pa boste mnenje okolice primerjali s svojim in zavrgli vse, kar vam ne bo všeč. Čisto mogoče je tudi pretiravanje, vaše morebitno navdušenje nad kako zadevo pa bo trajalo le do prvega resnejšega problema. Za finančne transakcije veje ugoden veter, izkoristite ga in naredite kak dober korak, uporabite lahko tudi meglo, če je treba.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Kar štirje planeti v Strelcu za bike niso nikakršno darilo, napetosti, ki se nabirajo, bi utegnile pokvariti vašo rutino, mir, prebavo ali pa spanec. Tri tedne do prehoda Saturna in takoj še Sonca v Kozoroga se potrudite, da ne napenjate preveč stvari, saj lahko nastane škoda, na primer v kakem odnosu. V financah je na začetku tedna možna napaka ali pa puščanje denarnice, potem boste hitro popravili stanje. V nekem starem načrtu bodo potrebne korenite spremembe. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Začetek tedna bosta »popestrila« Luna in Neptun, nejasnosti, iluzije in zmede bo dovolj, da se boste vprašali, na čem pravzaprav ste zdaj. Od vas se bodo poleg tega zahtevali rezultati, sami pa ne boste prepričani, ali zmorete zadostiti takim zahtevam. K sreči zagata ne bo trajala dolgo in se boste lahko brez bojazni posvetili svojim nalogam. V srčnih zadevah se bo nakazovala nekakšna praznina, saj Venera ta čas potuje nekako zase, le tu in tam se pokaže nekaj malega povezovanja. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Marsovi zadnji dnevi v Tehtnici vam prinašajo težnjo po razrešitvi kakega spora ali stare naloge, za kar bo kazalo, kot da zmanjkuje časa, zato bodo živci kar napeti. Informacije iz prvih dni tega tedna se ne bodo izkazale za dobre ali pa trajne, poiščite si nove. Iskanje varnih variant se vam tokrat ne bo obneslo, ker ne bo možnosti dogovora. Razmislite malo tudi o tem, da je v zadnjem času preveč stvari v vašem življenju odvisnih od drugih in vse manj od vas. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Zadeve bodo šle v smeri, ki jo boste določali vi; na trenutke boste delovali kot kak športni trener, ki postavlja cilje svojim varovancem, ti pa jih seveda dosegajo, kaj pa jim ostane drugega ... Spremembe, ki jih boste dosegli v tem tednu, tudi manjše, bodo trajne narave. V srčnih zadevah boste spet »stari dobri lev«, jasno bo, kdo je glavni in kdo podpira ali posluša. Celo kak prigovor boste pripravljeni slišati, a samo v torek in sredo, pozneje takih »šibkosti« ne boste več dopustili.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjevo sodelovanje pri aktivnostih »za nazaj« se bo še nadaljevalo, še več, precej aktivni boste in tudi uspešni, pa karkoli bo že na vrsti. Za nove podvige bo seveda treba počakati vse do svetih treh kraljev, kar je dovolj časa tako za pripravo kot za pospravo. Ta teden se boste resno lotili tudi svojih izdatkov in stroškov. V srčnih zadevah je možna nenadna napetost, morda celo neko kratko izsiljevanje, ki nekih posledic ne bo imelo, vam pa bo zato dalo misliti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Marsov premik bo v veliki meri prav prišel tudi tehtnicam, ki jim njegova silnost ni povšeči, saj rešujete stvari drugače, predvsem bolj miroljubno in manj dramatično. Prav oddahnili se boste, toda v tem tednu boste z njegovo pomočjo lahko postorili marsikaj, kar bi se lahko kasneje vleklo in trajalo, saj vemo, kako gredo reči pri tehtnicah, kajne? Finance bodo ta čas kazale dovolj dobro, da bo vaš seznam za nakupovalno mrzlico v decembru vse bolj bogat. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V ljubezni je na samem začetku videti nekaj (pre)lepega, verjetno boste nekoga idealizirali in potem okoliščine ter svoja stališča prilagajali trenutni situaciji. K sreči Neptun ne bo imel dovolj časa, da bi se lahko razživel in napravil kaj več škode. Najbolj poudarjen del horoskopa je finančni, vidikov tega izraza bo veliko, odvisno od posameznika. Od nedelje, ko se Mars preseli k vam, pa boste tako in tako polni energije, da bo vse kar prekipevalo ... 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V tem tednu boste precej obrnjeni k sebi (in recimo govorili bolj o sebi in svojih kvalitetah kot o čemerkoli drugem), kar niti ni slabo – če ne traja predolgo časa, ker se vas drugi lahko naveličajo. Z odlično koncentracijo boste v kratkem času naredili toliko različnih stvari, da vas bo marsikdo prav občudoval. Za obračanje denarja ta čas za strelce ni ugoden, preveč močan je iluzorni vpliv Neptuna, in če bo kaj lahko šlo narobe, bo narobe tudi šlo. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.) 

Obdobje, ko se zadeve nekako ne dogajajo ali pa gredo v napačno smer ali v prazno, se je zaradi Merkurjeve »nazajpoti« podaljšalo za še nekaj tednov, natančneje do prihoda tako Sonca kot Saturna v vaše znamenje proti koncu meseca. Ne obupujte, planetarne energije vam s tem dajejo nekaj več možnosti, da se odpočijete ter posvetite nekaj več časa družini in bližnjim, in to v času, ki je za kaj takega najbolj primeren! V službi boste sicer poskušali nadoknaditi vse zamujeno. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Da bi ostali na mestu ali da vam bi bilo dolgčas, se vam ta teden res ni bati. Mars se še zadnje dni vrti po Tehtnici, veliko volje imate, da premaknete stvari naprej, a vam bo na poti stalo veliko dejavnikov. Ali se kaj ne bo skladalo z vašimi načrti, ali bo odpovedal kak prijatelj, ali komunikacija ne bo delovala dobro. V srčnih zadevah kar nekaj dogajanja, morda tudi spremembe, po začetnih nejasnostih bo čez teden več treznosti in tudi kak konstruktiven pogovor o prihodnosti. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Na samem začetku tedna boste ribe morda še najbolj na udaru, Neptunove »težave« pa k sreči ne bodo trajale dlje časa in kake škode ne bo. Precej dogajanja bo odvisno bolj od drugih kot od vas, proti koncu tedna pa lahko dosežete kak dober dogovor, tudi čisto po sreči, pogled ranjene srne vam spet lahko pride zelo prav. V delovnem okolju boste dosegli uspeh in dobili pohvalo oziroma vsaj lep občutek, da drugi cenijo vaše delo in prispevek.

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 11°58 do 19°04 Strelca.

Merkur bo retrogradno prišel od 29°16 do 24°04 Strelca.  

Venera bo prišla od 3°14 do 12°02 Strelca.

Mars bo prišel od 26°35 do 0°59 Škorpijona, v katerega bo vstopil 1. 12.

Jupiter bo prišel od 11°40 do 13°04 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 28°06 do 28°54 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 24°56 do 24°47 Ovna.

Neptun bo šel zelo počasi direktno od 11°30 do 11°33 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 17°53 do 18°05.

Luna bo 4. 12. vstopila v Raka, 6. 12. v Leva in 9. 12. v Devico.

Zadnji krajec bo na nebu v nedeljo, 10. 12., ob 8.54 na 18°26 Device.