Napooved

Tedenski horoskop: ugodne konstelacije skrivajo nasilni par

Bern Jurečič
19. 11. 2017, 15.57
Deli članek:

Prvi pogled na horoskop tega tedna je v veliki meri zavajajoč – večinoma nam v oči padejo lepi in ugodni aspekti med planeti, takšno sodelovanje med planetarnimi energijami po navadi prinaša veliko lepega, napredek, užitek, uspeh in radost.

Profimedia

A malo natančnejši pogled razkrije, da se v ozadju »borijo« veliki in neprijetni igralci. Mars in Pluton sta v kvadratu – astrološka praksa pa prav ta par šteje za najbolj nasilnega med vsemi. Toda na osebni ravni bo ta vpliv doletel le redke med nami, na primer rojene na sredi kardinalnih znamenj, drugi bomo kvečjemu opazovalci in bomo obenem užili dobrobiti, ki nam jih prinašajo pozitivne energije, ki jih v tem horoskopu tudi ne manjka. V ljubezni nam denimo povezani Jupiter, Venera in Neptun prinašajo sanje, lepoto bližine, harmonijo ...

Horoskop za teden od 20. do 27. 11. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Naredili boste sto stvari, pol več kot drugi. Dobre povezave Urana v vašem znamenju s premišljenim Merkurjem na eni in treznim Saturnom na drugi strani lahko rodijo samo dobre rezultate. Srčne zadeve bodo prijetne, za marsikoga skoraj sanjske. V zakonu ne bo pihal isti veter, tam so verjetne napetosti in kljubovanje, harmonije ta čas še ni na obzorju. Teden pa je naravnost odličen za vse vrste denarnih poslov, transakcij, investiranja, borzo, loto in podobno.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venerino in Jupitrovo gibanje vam bo prineslo nove želje in vizijo, kaj vse bi lahko storili. Ne stojte in ne čakajte, izgubljate prednost. Kar zadeva finance in tudi obračanje denarja, je teden več kot ugoden, povprašajte za trezen nasvet in nato naredite pogumne korake. Če vam je kdo dolžan denar, ga boste dobili ta teden – z nekaj truda seveda. In tudi vi lahko denar vrnete, če je to na programu. Ljubezen se bo ta teden mešala s prijateljstvom, ne bo povsem jasno, kaj je kaj.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V glavi imate zarisanih veliko ciljev, a ker se v dogajanje vpleta Neptun, je čisto možna težava z realnostjo, zato ne silite preveč naprej, Še posebno če ste vpeti v kakšen tim ali svetovanje s strani, se zna zgoditi, da bodo informacije dogajanje zapeljale v napačno smer. Bolj se torej zanesite nase. Z nekoliko discipline lahko ta teden izkoristite za bistven premik naprej. Neki zdravstveni alarm se bo izkazal za napačnega, z lahkoto boste obvladali stvari.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V poslovni sferi bo v zraku veliko preobčutljivosti in še drugih destruktivnih energij, treba se bo ograditi in razmisliti, kaj od vsega tega se v resnici tiče neposredno vas. Tudi če včasih nenadejane spremembe motijo vaš mir in delovni utrip, pa boste prav tokrat izkazali veliko potrpljenja in prilagodljivosti, tako da se vam kakih zastojev ni bati. V ljubezni oba najboljša planeta, Jupiter in Venera, prinašata samo dobro, izkoristite ta odličen vpliv, sprostite se in uživajte.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekdo ne opravlja dobro svojega dela naloge. Če bi bilo vse po vašem, bi vam vsi sledili in bi lahko mirno uživali ob pogledu na »ubogljive in marljive podložnike«. A iz tega horoskopa ni razbrati, da bi se odločili za kaj tako radikalnega, vse preveč je nakazane ljubezni, igre in zabave, da bi si želeli to pokvariti. V srčnih zadevah se bodo stvari zjasnile in pokazale v lepi luči, spet boste plenili pozornost s svojo pojavo. Pazite v pravnih zadevah, tam se vam lahko kaj izjalovi.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vse se dogaja nekako počasi, premiki, ki si jih želite, se nekako izmikajo ali oddaljujejo. Verjetno vas še vedno ni izučilo, da ni čisto vsaka podrobnost ključna; drugi ta čas pridobivajo znatno prednost in na koncu boste spet odvisni od njihove volje. Če sta možna dogovor ali pogajanje, bo neprimerno bolje, in imate dobre možnosti za uspeh. Ne prezrite oziroma ne ignorirajte pomoči ali pohvale od drugih, predvsem pa je v svoji glavi ne slikajte kot kritiko.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Kar nekaj potrditev boste prejeli »od zgoraj« in tako dobili dodaten zagon. Nekdo vas bo konec tedna razočaral ali prizadel, lekcijo boste občutili še nekaj dni, a že sredi tedna boste vedeli, zakaj je bila potrebna; po takem dogodku ste lahko samo še močnejši kot prej. V ljubezni bo dinamično, pri tem horoskopu prekinitev zveze ne bi bila presenečenje, četudi je morda samo začasna, seveda pa je možno tudi, da vas kot strela z jasnega zadene neka čisto nova ljubezen.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Jupiter s podporo Venere na široko odpira vaša vrata, in če se boste le potrudili ter boste obenem pozitivno naravnani, uspeh ta teden preprosto ne more izostati. V ljubezni se nekaj odpira – ali nekaj ugodnega na novo ali pa izboljšanje odnosa, ki se je zdel že domala izgubljen. Sredi tedna in za vikend kontrolirajte svoje živce, zna biti, da se boste premočno odzvali na čisto nepomembno zadevo – kar je logičen odraz prevelikih notranjih napetosti ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Kot da se v resnici cel svet vrti samo okrog vas ... Vse imate v svojih rokah in zadeve potekajo precej z lahkoto. Kako tudi ne, če pa vas Jupiter in Venera podpirata z ugodnim izhodom aktivnosti, Merkur in Saturn pa skrbita, da je vse dobro premišljeno in obenem naravnano bolj dolgoročno. A v srčnih zadevah bo počilo – nekaj že dolgo počnete narobe in perspektiva res ni najboljša; najbolje bi se bilo malo ustaviti in temeljito razmisliti o poti naprej.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Vsa silnost, ki jo je na veliko videti v horoskopu, ne bo pomagala nič, če se boste vsega lotili sami in če boste hoteli z glavo skozi zid. Boljša taktika je ta čas povabiti k projektu druge, jim dati svojo vlogo in nalogo ter paziti, da ne boste pritiskali nanje preveč. V tem primeru se vam lahko zgodijo odlične okoliščine in do uspeha ne bo daleč. V službi bo veliko dela ali pa veliko pritiska, potrudite se izogniti konfrontacijam, kajti za zmago imate le majhne možnosti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V službi in pri poslih se vrata zdijo odprta na stežaj, nekako tako, kot da bi se lahko lotili še tako težavnih projektov in jih potem vse tudi izpeljali. Napredovanje ali vsaj pohvala oziroma nagrada so v tem času zelo verjetni; če so le okoliščine za to, se ne obotavljajte. V ljubezni je videti prijateljske tone ter odprtost za ideje in drugačne rešitve, zna pa se zgoditi, da zanjo zaradi velike angažiranosti na drugih področjih ne boste imeli dovolj časa.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptunov obrat bo med vsemi še najbolj koristil prav ribam, saj se odvija v družbi dobrih energij nekaterih drugih planetov, ki odpirajo možnosti in ne omejujejo gibanja. Sprejeli boste nekaj presenetljivih in začuda trdnih odločitev, predvsem v zvezi s svojo prihodnostjo. Pazite malo na finance, da ne bi bilo glavobola zaradi ignorance. V prvi polovici tedna boste navduševali s prilagodljivostjo in duhovitostjo, potem pa boste postali nekoliko ostrejši, a obenem bolj učinkoviti.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 27°48 Škorpijona do 4°53 Strelca, v katerega bo vstopilo 22. 11. ob 4.02.

Merkur bo prišel od 19°13 do 26°27 Strelca.

Venera bo prišla od 15°38 do 26°42 Škorpijona.

Mars bo prišel od 17°17 do 22°11 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 8°45 do 10°13 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 26°31 do 27°18 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 25°20 do 25°07 Ovna.

Neptun bo ta teden praktično stal na mestu, med obratom v direktno smer, na 11°28 Rib.

Pluton se bo počasi premikal po Kozorogu, tokrat od 17°30 do 17°41.

Luna bo 21. 11. vstopila v Kozoroga, 23. 11. v Vodnarja in 26. 11. v Ribi.

Prvi krajec bo na nebu v nedeljo, 26. 11., ob 18.02 na 4°38 Rib.