Do sreče z astrologijo

Trdijo, da je četrtek najboljši dan za igre na srečo

R.T.
16. 3. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vsak dan v tednu ima svoje značilnosti. Če poznamo povezave med dnevi v tednu in planeti, si lahko marsikatero željo hitreje uresničimo in vzpostavimo notranji mir.

Profimedia
Pravijo, da je četrtek dan za igre na srečo.

Četrtek je najboljši dan za igranje iger na srečo, zato je danes čas za vplačilo lota. Tako trdijo poznavalci astrologije, ki se sklicujejo na starodavne povezave med dnevi v tednu in planeti, iz katerih dobimo vrsto dodatnih informacij o karakteristikah posameznih dni. S tovrstnim znanjem pa si lahko pomagamo in dnevu primerno prilagodimo aktivnosti.  

Dnevi v tednu so že od nekdaj povezani s planeti na nebu in v številnih jezikih so imena dni v tednu povezana z imeni planetov ter pripadajočih jim bogov. Tudi koledarji so včasih izražali tesnejšo  povezanost z astrološkimi znamenji, s čimer omogočajo boljšo orientacij pri izboru vsakodnevnih dejavnosti.

Vsakdo opazi, da so dnevi v tednu različni: ponedeljkovi travmatični odhodi na delo, sobotni večerni izhodi in nedeljska družinska srečanja ... Če sledimo pravilen ritem v povezanosti posameznih dni in planetov, bomo lažje vzpostavili notranji mir in uresničili želje, trdijo poznavalci. 

Jupiter v astrologiji velja za planet blagostanja, ki nam vedno ponuja več od želenega. Zato četrtek velja za zelo primeren dan, na katerega opravljamo vse aktivnosti, pri katerih za uspešen razplet potrebujemo "pomoč iz neba". Četrtek je odličen dan za opravljanje izpitov, duhovnost in večje posle. To je tudi dan, ki je primeren za organzacijo humanitarnih akcij. Ker Jupiter hitro pomnoži z veliko hitrostjo, je, kot priporočajo na portalui 24sata.hr, dan primeren za polog denarja v banko, pametno pa je odigrati tudi kakšno igro na srečo. Dan kar kliče k temu, da izberite oblačila vijolične in zelena barve.