Odkritje modnih strokovnjakov

Princesa Anne – prava prvakinja v varčnosti

S.N.Č./Novice Svet24
17. 3. 2018, 07.20
Deli članek:

Okroglih štirideset let šteje plašč, ki si ga je britanska princesa oblekla ta ponedeljek.

Profimedia
Princesa Anne v mornarskem plašču 12. marca letos.

Na največji državni praznik – dan Commonwealtha (Skupnosti narodov) si je princesa Anne za na slovesnost v Westminstrski opatiji nadela oblačilo, na katero je še posebej navezana.

Oblekla je eleganten mornarski plašček smetanaste barve, ki ji je bil kot ulit, ali drugače povedano, kot bi ji ga isti dan šivali kar na telesu.

Kot oba njena brata se je tudi princesa Anne urila na vojaški akademiji in je po činu mornariška častnica – s plaščkom torej na svoj način izraža tudi pripadnost svoji službi.

SAME POHVALE

A plašček še zdaleč ni bil nov, prvič je bila v njem fotografirana že daljnega leta 1978, takrat še v črno-beli tehniki. Tudi takrat je bil mladi princesi, ki niti še ni bila mamica, kot ulit, dandanes pa ni prav nič bolj oprijet. Modni strokovnjaki, ki so razkrili starost plašča, pa so si tudi edini, da na njem ni nobenih popravkov, kar jasno pomeni, da princesa ne vzdržuje skrbno le svoje garderobe, temveč tudi postavo.

Anne je za oboje prejela veliko pohval, pa tudi sicer princesa vedno deluje na moč elegantno, čeprav menda nad modo ni preveč navdušena. Zaradi umirjenega modnega stila jo večkrat postavljajo za zgled mlajšim plemkinjam, ki za oblačila znanih modnih kreatorjev na mesec zapravijo na desetine tisočev evrov, ona pa si le kdaj pa kdaj za kakšno posebno priložnost naroči oblačilo pri dvornih šiviljah, a gre vedno za preproste kreacije. Tudi mornarski plašček je po vsej verjetnosti izšel kar iz dvornih delavnic, se strinjajo modni strokovnjaki, saj Anne menda tudi kot dekle nikoli ni segala po umetniških kreacijah – pa ne le zato, ker bi se ji zdelo škoda denarja, tega ji tako ali tako nikoli ni primanjkovalo, bolj se ji je zdelo škoda časa, ki bi si ga za iskanje oblačil morala vzeti.