VELIKI NAČRTI

Osvojil je Slovenijo, zdaj cilja na tujino

Eva Jandl / Novice Svet24
24. 2. 2018, 07.45
Deli članek:

Priljubljeni raper Challe Salle priznava, da je poleg domače scene njegov cilj nekoč prodreti tudi v tujino, kjer je bistveno večji glasbeni trg kot pri nas.

Max Verderber
Postavni raper ima v rokavu še veliko adutov.

Raper Challe Salle oziroma Saša Petrović snema nov videospot za pesem Letim, ki bo izšel marca, ob tem pa za april že pripravlja skrivnostni duet. »Pripravljam nove pesmi in projekte, ki bodo luč sveta ugledali letos. Prvi je spot Letim s pevcem Erikom Felicijanom, to je že najin tretji komad skupaj, potem izide tudi nova pesem v duetu, s kom, pa še ne smem razkriti. Zadnje tri pesmi Lagano, Poln kufer in Gud Vajb so vse postale velike uspešnice, Lagano je bila druga najbolj predvajana slovenska pesem na youtubu v lanskem letu, obenem pa je tudi nominirana za pesem leta s strani revije Vklop in podelitve medijskih nagrad Žarometi 2017.« Od izida pesmi Lagano so Challetovi koncerti razprodani, pove z nasmeškom in na vprašanje, kaj je sicer še novega, odgovori: »Hodim tudi na pevske vaje, zdaj organiziram tudi svoj bend, ki bo z mano nastopal na večjih odrih.«

Max Verderber
Pri nas so koncerti Challeta Salleta razprodani, na Hrvaškem pa je njegov duet z Majo Šuput pravi hit – v pol leta je dosegel 3,3 milijona ogledov na kanalu YouTube.

Challe Salle vsako jutro obišče fitnes, ob glasbenem delu pa zdaj obiskuje še pevske vaje in organizira svoj bend za nastope na večjih odrih.

V TUJINO?

Ambiciozni Saša pa ima velikopotezne načrte za prihodnost. »Trenutno se osredotočam samo na domači glasbeni trg, kjer pripravljam res velike in zanimive projekte. Eno izmed večjih sodelovanj bo že v aprilu. Glede tujine pa upam, da sledi še več takih duetov s tujimi glasbeniki, kot je bil z Majo Šuput. Poleg domače scene je moj cilj nekoč prodreti v tujino, kjer je bistveno večji glasbeni trg kot pri nas.« Z Majo je posnel vroč videospot in pesem Kamikaze. »Maja Šuput je opazila, da je pesem Lagano velik hit pri nas, zato je bila zainteresirana za skupni duet.« In kakšna je razlika, ko sodeluješ z nekom iz tujine, v primerjavi z slovenskimi glasbeniki? »Praktično ni bistvene razlike, razen jezika in mogoče malo večjega budžeta pri projektih.«