Nasilje

Pevec trdi, da so mu policisti za kazen zoba izdrli s kleščami

J.P.
21. 2. 2018, 08.14
Posodobljeno: 21. 2. 2018, 09.42
Deli članek:

Prepričan je, da je šlo za lekcijo, ki jo je drago plačal.

Profimedia
Čeprav je ostal brez dveh zob, je še lahko žvižgal, je dejal.

V ponedeljek je Liam Gallagher (45), ki je rock ikona postal v svojem času s skupino Oasis, spregovoril o svoji teoriji o tem, kako je izgubil sprednja dva zoba. Oba naj bi mu izdrli nemški policisti, ko je bil nezavesten. Tako naj bi ga kaznovali, je prepričan.

Profimedia
Liam Gallagher tistega usodnega leta, le da na Irskem.

Prerani konec turneje

Nočni klub v münchenskem elitnem hotelu Bayerisher Hof. Pisalo se je leto 2002, ko so si tam krajšali čas člani omenjenega glasbenega fenomena. Niso vedeli, da bo to zadnji dan njihove nemške turneje.

Nekdo iz njihovega spremstva naj bi se zagledal v napačno dekle, se spominja Gallagher. Zato je na njihovo družbo z balkona »padla« steklena mizica. Vnel se je pretep – Gallagher in dva druga člana Oasis (ne pa tudi njegov brat Noel Gallagher (50)) proti petim Italijanom. Na klic upravitelja nočnega kluba se je odzvalo 80 policistov. Ko so prispeli na kraj pretepa, se je ta že preselil v hotelsko preddverje. Ko so ga prijeli, je Liam napadel policista in ga s polno močjo brcnil v rebra. Kot se spominja, se je vklenjen zbudil v celici. Prepričan je, da so ga »onesposobili« policisti.

Bil je brez sprednjih dveh zob. Če vprašate njega, so mu jih izdrli za kazen.

Pretep naj bi začeli oni

Münchenska policija ni ostala tiho. Preko predstavnika za stike z javnostmi so pevčevo teorijo označili iz trte izvito in pojasnili, da je bila britanska trojica tista, ki je začela pretep. Na uradni spletni strani skupine je sicer bilo mogoče prebrati, da so bili žrtve napada in da so napadalci zbežali, preden so na kraj dogajanja prispeli policisti. In še, da sta dva njihova telesna stražarja končala v bolnišnici.

Gallagher je moral plačati 50.000 evrov globe.