USPEŠNA

Ostala brez službe in začela živeti!

Andreja Comino/Novice Svet24
17. 2. 2018, 20.40
Deli članek:

34-letna Maja Založnik iz Slovenskih Konjic je s svojim glasom in stasom nase opozorila v različnih glasbenih šovih doma in v tujini. Slovence pa navdušuje z olimpijsko himno, ki jo pojeta z raperjem Zlatkom.

Osebni arhiv
»Rada izstopam. Tudi s tatuji. Imam šest velikih – slik pin-up deklet, ki so moj navdih. Prvi tatu pa so bile tri zvezdice.«

Temnolasa glasbenica Maja Založnik je od nekdaj po tihem sanjarila o petju.

Pevka se je najprej zapisala turizmu, saj je končala turistično fakulteto na Bledu in sedem let delala v turistični agenciji v Mariboru. Ko so se gospodarske razmere v štajerski prestolnici tako zaostrile, da je ostala brez službe, ni bilo več zadržkov, da se ne bi povsem posvetila petju. »Bilo je težko, saj nisem imela denarja, vendar sem vztrajala. Prijavila sem se na različne glasbene šove in tako nabirala odrsko kilometrino in prepoznavnost. Odlični izkušnji sta bili nastopanje na ladji, kamor sem šla dvakrat in kjer sem združila veliki ljubezni – glasbo in potovanja,« pripoveduje Maja, ki je pred časom blestela tudi v šovu The Voice of Germany, v katerem je navdušila tako z glasom kot s stasom. Domov pa se je vrnila bogatejša za številne izkušnje. Začela so se ji odpirati vrata doma in po svetu.

Osebni arhiv
Z mamo Melindo sta zelo povezani.

MAMINA BOLEZEN JI JE OBRNILA SVET NA GLAVO

Maja je lani pela na poroki v Riu de Janeiru, kamor sta odpotovala skupaj z izvoljencem Markom Jakofčičem, ki ga vsi poznajo pod vzdevkom Medo. Ob vrnitvi jo je pričakala huda novica – njeni mami Melindi so diagnosticirali raka. »Morala bi v Dubaj, vendar sem vse odpovedala in ji stala ob strani ter jo bodrila. Zelo sva navezani in povezani. Mama vedno pravi, da sem njeno največje bogastvo. Tudi ona je moje,« ganjeno pove Maja, ki je bila presrečna, ko si je mama po kemoterapijah končno nekoliko opomogla.

Mediaspeed
Maja veliko pozornosti posveča svojemu odrskemu videzu.