Galama!

Aktualova galama je zbudila tudi zaspance!

Vito Tofaj / Novice Svet24
13. 2. 2018, 21.30
Deli članek:

V Slovarju slovenskega knjižnega jezika ta beseda ne obstaja, a se je prijela! Zaradi besede pred njo – Aktualova. Združeni zvonita kot alarm za popoln žur.

Vito Tofaj
»Ali še selfi z mano Challe Salle ali pa …« je pevcu med smehom grozil morilski klovn.

In točno to se je dva dneva dogajalo v Športni dvorani Medvode. In tudi okoli nje: popoln žur. Pustni soboti so dajali zagon zdaj že legendarni DJ Dean on the Mike, skupina Skater in Challe Salle. Nekje v ozadju, a vendar viden, je bil še en znameniti DJ, DJ Buco.

V nedeljo sta za utrip skrbela Brata Malek s cirkuško predstavo in baloni, po odru in ob njem sta se podila ter poskrbela, da se je utrip še dvignil maskotama Aktualko in Veselko, dogodek pa sta prisrčno vodila Mojca Gornik in Jure Ličen. Če bi obstajalo tekmovanje ali bi primerjali, ali je bila bolj zabavna pustna sobota ali pustna nedelja, se v resnici ne bi mogli odločiti za zmagovalca. Hm, ali se pač vseeno lahko? Da! Zmagala je – zabava!

Duo Skater, Challe Salle, Dean Windisch, Brata Malek, Aktualko, Veselko, Mojca Gornik in Jure Ličen so bili kralji pustovanja.

GENERACIJE SO ZDRUŽENE

Resnici na ljubo na, čeprav znameniti, Aktualovi galami podpisani še nisem bil. In nisem vedel, kaj naj pričakujem. Okej, dobro zabavo, to že …, ampak kar me je pričakalo, je bilo popolno presenečenje. In sem ugotovil, kaj zamujam. No, kot smo zapisali: ko se izrečeta besedi Aktualova galama, se predramijo še največji zaspanci. In še več – predramijo se še tisti, ki bi pravzaprav že lahko bili v postelji. Najmlajši. Ti so bili, medtem ko je Dean on the Mike »kuril« obiskovalce z uspešnicami in na plesišču tako rekoč ni bilo prostora, še kako živahni. Pozni uri navkljub. Toda pustno rajanje je posebno. In starši jim pogledajo skozi prste. So pač nedeljsko jutro preživeli v postelji. A ne predolgo, ne nazadnje jih je čakala še pustna sobota. V istem prostoru. Z enako neustavljivo energijo navihanosti, nagajivosti in domišljije, kot jo pač premore edino pustovanje. Ali še boljše (imate prav) – Aktualova galama!!!