Seksi gladiatorke

Najbolj vroče tekmovalke na zimskih olimpijskih igrah

U.K. / Novice Svet24
11. 2. 2018, 13.30
Posodobljeno: 11. 2. 2018, 13.32
Deli članek:

Če bi bil edini pogoj za medaljo lepota, potem bi si na zimskih olimpijskih igrah prav vsa dekleta in fantje zaslužili zlato.

Profimedia
Lindsey Vonn (ZDA), alpsko smučanje

A seveda ni tako in v naslednjih dneh se bodo številni športniki iz vsega sveta športno potegovali za medalje. Do 25. februarja bodo praktično vse oči uprte vanje in za marsikoga bodo to najlepši trenutki v življenju, spet druge čaka razočaranje. Vsekakor se bo naslednji mesec vse vrtelo okoli zimskih olimpijskih iger ter tekmovalcev in tekmovalk, ki dobivajo ogromno pozornosti. In ne le zaradi športnih dosežkov, temveč tudi zaradi lepote. 

Katera najlepša v deželi je tej?

Splet je dobesedno ponorel od številnih seznamov najlepših športnic in športnikov. Na vrhu največ lestvic se je pojavil tekač na smučeh Pita Nikolas Taufatofua iz Tonge. Pita je sicer tekvondoist, a na zimskih olimpijskih igrah se bo pomeril v teku na smučeh. Sicer mu nihče ne pripisuje kakšnega večjega uspeha, a bo v mrzlem Pjongčangu gotovo ogrel srce marsikatere navijačice. Še več pozornosti pa so seveda pritegnila dekleta. Deset imen se konstantno pojavlja na seznamih najlepših športnic na svetu in med njimi je tudi veteranska smučarka, ki bo skoraj gotovo posegala po najvišjih mestih. Moramo priznati, da smo zaradi prostorske stiske izvzeli slovenske športnice, saj bi jih morali na seznam uvrstiti vse. Če malce predrugačimo Prešernov zapis: »Lepši od Slovenke bilo ni nobene.« Poleg desetih deklet na vrhu so se na sezname uvrščale še Madison Chock, Sofia Goggia, Penny Coomes, Chloe Kim, Giada Russo, Rowan Cheshire, Anna Gasser, Justine Braisaz, Greta Laurent in Torah Bright.

Profimedia
Silje Norendal (Norveška), deskanje na snegu

Profimedia
Alexa Scimeca Knierim (ZDA), drsanje

Reuters
Julia Dujmovits (Avstrija), deskanje na snegu

Reuters
Jamie Anderson (ZDA), deskanje na snegu

Reuters
Tessa Virtue (Kanada), drsanje

Reuters
Rosalind Groenewoud (Kanada), smučanje prostega sloga

Reuters
Seun Adigun (ZDA), bob

Reuters
Pita Nikolas Taufatofua