Kdor zna, zna

Očarljivi modni stil nekdanje kraljice

S.N.Č.
19. 1. 2018, 19.00
Deli članek:

Princesa Beatrix (79) kot nekdanja kraljica velja za eno najelegantnejših žensk vseh časov.

Profimedia
Na družinskih srečanjih Beatrix nikoli ne manjka, sicer pa se v javnosti pokaže bolj redko.

Na tokratnem sprejemu v kraljevi palači v Amsterdamu pa ni navdušila le s prefinjenostjo, temveč tudi z ljubeznijo do svoje družine.

Na ročni torbi, ki ji jo je nosil njen spremljevalec, so namreč odtisnjeni obrazi njenih treh vnukinj, hčera kralja Willema-Alexandra Catherine-Amalie, Alexie in Ariane.

Profimedia
Babica svoje tri princeske ponosno razkazuje na torbi.

PREDANA DRUŽINI

DARILO

Princesa Beatrix torbe z podobami princesk ni naročila sama, saj med vnuki nikoli ne dela razlik. Deklice so ji jo poklonile za božič in babica navdušenost nad darilom rada pokaže.

Kraljica je s svojo predanostjo družini in svojemu narodu najbolj navdušila leta 2013, ko je še povsem čila prestol, na katerem je sedela 33 let, predala najstarejšemu sinu. Abdikacijo je utemeljila z besedami, da je njen sin človek poštenih načel, hitrega uma in pač veliko mlajši od nje in zato bolj primeren za vladanje.

Kraljica Beatrix je bila tudi ena od redkih, ki sinu ni nasprotovala poroke z Argentinko Maximo – češ da je sinova sreča pomembnejša od političnih načel. Kako prav je imela, je jasno vsem, saj imajo zdaj tudi zahtevni Nizozemci Maximo nadvse radi in so jo z veseljem sprejeli za svojo kraljico.

Beatrix ima poleg treh princesk, katerih podobe krasijo njeno torbo, še štiri vnukinje in enega vnuka, ki nosijo nazive grofice in grof, a ne zato, ker bi bili za babico manj pomembni, temveč iz preprostega razloga: ker je njihov oče pač kralj.

Prav z vsemi potomci ima princesa Beatrix topel odnos, pogosto se druži z njimi, tudi na izlete hodijo skupaj. V medijih se z Willemovimi hčerkami večkrat pojavlja le zato, ker so za fotografe bolj zanimive od grofic.