Nikoli dolgočasen

Zabavni in uspešni multipraktik brez primere

Andreja Comino
19. 1. 2018, 07.10
Deli članek:

Reklama za dobre vile pred leti ga je izstrelila med zvezde. Od takrat je nanizal številne zabavne vloge, s katerimi je nasmejal občinstvo, trenutno pa blesti v nanizanki Dragi sosedje.

osebni arhiv
Marko z zlato rolo.

Marko Miladinović, za prijatelje Mile, je svojo igralsko pot začel pred dobrimi 20 leti z legendarnim Teatrom Grapefruit, v katerem je sodeloval s prijatelji Matejem Družnikom, Davidom Furlanom, Iztokom Lovričem, Juretom Sotlerjem in drugimi. Nastale so kultne zabavne predstave, ki so si jih ogledovali tudi »resni« ljudje, denimo Boris Cavazza, Zoran Predin, Miša Molk. Novinarji so jih označevali kot profesionalne amaterje in »žurerje«, ki so ljudi spravljali v smeh.

Mediaspeed
Z Davidom Furlanom sta bila v 90. letih člana Teatra Grapefruit.

Marko, ki v filmu igra košarkarskega trenerja, se trudi biti vedno v dobri kondiciji. Pravi, da veliko vesla tako na suhem kot v vodi, za žejo pa rad spije kakšno pivo.

Množična prepoznavnost pa jih je doletela šele na filmu in televiziji. Šiška de Luxe je bil film, ki je nasmejal številne Slovence, Mile pa je zaigral še v nekaterih drugih. Zaradi sodelovanja v Dragih sosedih se mora zdaj voziti na snemanja v Beograd, v čemer zelo uživa, saj so tam njegove srbske korenine. Snemanja po navadi začinijo še z zabavo, kajti Mile je človek, ki se druži predvsem z ljudmi, ki prisegajo na humor, cinizem in sarkazem. Na svet poskuša gledati s šaljive plati, čeprav mu zaradi resnih situacij marsikdaj ni do smeha. Pred kratkim pa so se mu usta razlezla v širok nasmešek, ko je moral v Kolosej, kjer je najnovejša slovenska filmska uspešnica za mlade Košarkar naj bo doživela velikanski uspeh – ustvarjalcem filma so izročili zlato rolo, nagrado za 75.000 obiskovalcev v kinu, kar ni mačji kašelj. 

Mediaspeed
Ponosni Marko na premieri filma Košarkar naj bo. Ob njem sta Lado Bizovičar, ki tudi igra v filmu, in režiser Boris Petković.