Kraljevsko

V novo leto z novimi modrčki in gatami

snč
14. 1. 2018, 13.00
Deli članek:

Šokantno odločitev, ki jo je sprejela kraljica osebno, bodo občutili vsi člani kraljeve družine, saj bodo morali poiskati novega izdelovalca perila po svojih merah, ker se je dosedanji kraljici zameril.

Od leta 1960 je bila modna hiša luksuznega spodnjega perila Rigby & Peller uradna dobaviteljica modrčkov, bodijev in spodnjih hlačk za kraljico Elizabeto in druge člane britanske kraljeve družine.

Zaradi obojestranskega dobrega dolgoletnega sodelovanja je imel najimenitnejši salon Rigby & Peller v središču Londona nad vrati lahko obešen celo kraljevi grb, kar je izjemna redkost, saj je kraljica pri dovoljenjih za njihovo obešanje izjemno skopa. No, kot dosledna gospa pa je odstranitev grba zahtevala isti dan, ko je sporočila, da Rigby & Peller ni več uradni dvorni dobavitelj perila. Lastniki trgovine so najvišji ukaz seveda takoj izvršili in od včeraj grba na pročelju ni več.

KRIVA JE KNJIGA

In kaj je bilo vzrok, da se je kraljica po 57 letih odločila, da se imenitnemu perilu, ki ga med drugim nosijo tudi Joan Collins, Gwyneth Paltrow in Kim Kardashian, odpove? Razlog je za nas smrtnike precej banalen – avtobiografija Storm in a d- cup (Nevihta v D-košarici), ki jo je napisala dolgoletna lastnica trgovine, danes 82-letna June Kenton.

V besedilu se je gospa, ki je ena redkih na svetu, ki je videla napol golo kraljico Elizabeto in pozna vse njene mere, seveda dotaknila tudi te teme.

Opisala je, kako je prvič merila kraljico v Buckinghamski palači, pozneje pa je Elizabeta prihajala tudi k njej v salon. V zvezi s tem je dodala, da so se vedno okoli njiju smukali kraljičini nagajivi psički.

PODLOŽENI MODELI

V zvezi s kraljevo družino je gospa Kenton le na hitro omenila še kraljico mater in princeso Margareto ter Diano, ki je pri njih kupovala tudi kopalke za svoja sinova. Nič kaj diplomatsko pa Kentonova ni spregovorila o perilu, ki pomanjkljivosti skrije, saj je razkrila, da so prve podložene in z ribjo kostjo okrepljene nedrčke začeli izdelovati prav za aristokratinje.

Skratka, za povprečnega bralca v knjigi ni opisano prav nič posebej zanimivega o tem, kakšno spodnje perilo nosijo kraljica in njene sorodnice, a za najvplivnejšo žensko na svetu očitno preveč, da bi omembo svojega imena v zvezi z modrčki mirno požrla.

Kdo bo zdaj vzel mero kraljičinim oblinam, da ji bo skrojil novo perilo, ni znano, je pa gotovo veliko tistih, ki bi ji svoje usluge z največjim veseljem nudili.