Spet nasmejana

Krši pravila, a je velika ljubljenka

S.N.Č.
11. 1. 2018, 21.01
Deli članek:

Odkar je pred nekaj dnevi hči britanske princese Anne, Zara Tindall, sporočila novico, da pričakuje drugega otroka, se spet redno pojavlja v javnosti.

Profimedia
Po obdobju žalosti sta Zara in Mike spet do ušes nasmejana.

Zaradi žalostne izkušnje, ki ju je s soprogom Mikom Tindallom doletela lani – v četrtem mesecu nosečnosti je namreč Zara spontano splavila –, sta tokratno veselo pričakovanje skrivala, dokler se je dalo.

Da se v družini Tindall nekaj dogaja, je bilo jasno že decembra, ko sta se Zara in Mike s hčerko Mio, ki bo prihodnji teden dopolnila štiri leta, odpravila na dopust v Avstralijo.

Profimedia
S hčerkico Mio Zara in Mike na toplem očitno uživata.

DOVOLJENJE

Zadnji mesec v letu je namreč po dvornih pravilih rezerviran za družinske obveznosti. Za pot je bilo torej treba dobiti osebno dovoljenje kraljice Elizabete. Zara je babici očitno povedala, da je noseča in da bo v daljni deželi svoje stanje lažje dlje časa ohranila skrito – in dobila zeleno luč za potovanje.

Verjetno bi kraljica ravnala podobno v primeru kateregakoli svojega potomca, ko gre za Zaro, pa to sploh ni vprašanje. Znano je namreč, da je Zara njena najljubša vnukinja in da ji je že neštetokrat pogledala skozi prste.

SKUPNA LJUBEZEN

Najpogosteje se je Zara izognila družinskim dogodkom z opravičilom, da ima treninge ali tekme s konji, s katerimi je uspešno tekmovala in nastopila celo na olimpijskih igrah.

In prav ljubezen do živali je tisto, kar babico in vnukinjo od nekdaj druži. Večkrat se dobivata tudi na štiri oči in viri z dvora pravijo, da sta se zmožni zaklepetati celo za več ur. Prav njuno razumevanje je tudi preprečilo strog ukor, ki bi ga s soprogom sicer dobila, ko sta angleški reviji prodala njuno fotografijo z nekaj tednov staro prvorojenko.

Kraljica se ob to nezaslišano dejanje za aristokrate menda ni niti obregnila. Ali pa je Zari to celo vnaprej odobrila.