BRATSKA NAVEZA

Talent in uspeh imata v genih!

Andreja Comino
14. 1. 2018, 17.42
Deli članek:

Tisti, ki pokličejo Boštjana ali Matjaža Romiha, pogosto ne vedo, kateri brat se oglasi, saj imata skoraj enaka glasova, ob čemer gre bratoma na smeh in se imenitno zabavata.

Mediaspeed
V nasprotju z Matjažem se njegov brat Boštjan z ženo Laro večkrat sprehodi po rdeči preprogi.

Čeprav se brata Romih dobro razumeta, se le redko skupaj pojavita v javnosti, se pa zato srečujeta družinsko, ko se dobijo vsi skupaj z otroki.

Mediaspeed
Matjaž Romih, ki se le redko pojavlja v javnosti, je cenjen glasbenik. To priznava tudi Elza Budau.

»Z Matjažem se od mladih nog dobro razumeva, saj sva res tesno povezana, pa čeprav je od mene starejši pet let. Mislim, da se kot brata dobro dopolnjujeva,« je povedal Boštjan.

MatjažRomih in pet let mlajši Boštjan se že od mladih nog odlično razumeta. »Kot starejši mi je bil zgled pri marsikateri stvari. Navdušil me je nad glasbo, po njegovi zaslugi sem prišel na radio. Zgodilo se je tako: klicali so Matjaža, oglasil sem se jaz in niso mogli verjeti, da ne govorijo z Matjažem,« se je smejal. Vse ostalo je zgodovina, Boštjan je uresničitev svojih ambicij videl na televiziji, kjer je postal cenjeni voditelj, poleg tega vodi še prireditve in poučuje retoriko. Matjaževa največja ljubezen pa je radio. Boštjan o bratu govori zgolj v presežnikih. Med študijem je napisal prvi dve pesmi, zlaganje rim je nadaljeval tudi pozneje, ko je zanje dobil nagrade na različnih festivalih, med drugim je zmagal na festivalu šansona.

GLASBENIK PO SRCU

Matjaž se je sicer glasbi zapisal že v najstniških letih, nastopal je s skupino Neron, s katero je postal precej prepoznaven. Njihove pesmi so se visoko uvrščale na radijskih lestvicah. Glasba je še vedno njegova spremljevalka, v roke rad vzame kitaro, ravno tako rad poje in tudi nastopa. Pred kratkim je združil svoje moči z ženo Vanjo, nastopata pod umetniškim imenom BosaZnova. Ravno tako dobro kot brata se razumeta njuni ženi, Matjaževa Vanja in Boštjanova Lara.