PROJEKT HERON

Ob izidu albuma je prišla novica iz ZDA

B.P.
22. 12. 2017, 20.05
Deli članek:

Ameriška pevka Hannah Mancini, ki že leta živi in ustvarja v Sloveniji, je predstavila nov glasbeni projekt Heron, v okviru katerega je izdala svoj album Momentum.

DaniloKkrešič
V Sloveniji je izdala album Momentum, v Ameriki pa album z dvakratnim dobitnikom grammyja Larryjem Kleinom.
 Ta teden je v Ameriki izšel tudi album The Girl Hannah, ki ga je z dvakratnim dobitnikom grammyja Larryjem Kleinom posnela že pred 10 leti, a je luč sveta ugledal šele zdaj.

Heron je projekt, ki ga je več kot leto dni pripravljala pevka Hannah Mancini in vključuje hrvaška glasbena producenta, ki delujeta tudi v Sloveniji, Krešimirja Tomeca in Marca Grabberja. V ljubljanski galeriji Visconti Fine Art so predstavili album Momentum in videospot za prvi singel Two Lovers.

Več kot leto je minilo, odkar ste se začeli ukvarjati s projektom Heron. Kaj pravzaprav pomeni Heron?

To je vrsta čaplje, ki je »lovska« ptica, je izredno tiha in potrpežljiva. Na svoj plen oziroma cilj brez problema lahko čaka zelo dolgo. In prav to ji omogoča, da gre neodvisna svojo pot.

Predstavili ste svoj album z naslovom Momentum. Kakšne pesmi najdemo na njem?

Vse pesmi so nekako ujeti trenutki in občutki, ki sem jih imela v sebi in sem jih izrazila skozi besedila v pesmih. Vse pesmi so zelo osebne, pa naj vsebujejo ljubezen ali čustva do sveta in vseh sprememb, ki so nas doletele tisti trenutek. Nekatere se dotikajo tudi politike, toda ne na prvo žogo, gre bolj za to, kako jaz vidim stvari, ki se dogajajo okoli nas. Album pa je fuzija vokala, basov, kitare in elektronske glasbe.

So vse pesmi na albumu vaše?

Večino pesmi sem res napisala sama, sem pa pri dveh povabila zraven še mojega dobrega prijatelja iz Los Angelesa, tekstopisca Tonia Kaya, s katerim sem sodelovala že v preteklosti. Ker je zelo znan tekstopisec, je tudi zelo zaseden, zato sem počaščena, da se je odločil za sodelovanje z menoj.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Na promociji so ji čestitale tudi Ula Furlan, Ana Colja in Adela Šajn.

Kaj sledi zdaj, ko je predstavitev albuma za vami?

Gremo korak za korakom, saj imamo takšno vizijo že od začetka. Imam velike načrte s projektom Heron, a sem realna in grem počasi. V načrtu je vsekakor nekaj velikih koncertov, ki so nekakšen logičen naslednji korak po promociji.

Kaj pa v teh prazničnih dneh? Uživate? Kje boste preživeli praznike?

Seveda, veseli december imam zelo rada, saj je v zraku veliko pozitivnosti. Za božič bom z družino in prijatelji, kot tudi za novo leto, saj smo se odločili, da bomo letos ostali kar v Ljubljani, ki je resnično pravljična v teh dneh. Vsem skupaj pa bi rada zaželela še lepe praznike in srečno novo leto!