Modni obračun

Rihanna je premagala vojvodinjo Cambriško

S.N.Č.
17. 12. 2017, 08.05
Posodobljeno: 17. 12. 2017, 08.07
Deli članek:

Kate Middleton je kar nekaj let veljala za glavno vzornico pri ustvarjanju modnih smernic.

Profimedia
Modni stil priljubljene pevke je vse kaj drugega kot oprava za dvor.

Ankete, ki so ob izteku leta stalnica, so imele med modnimi vzornicami žensk zadnja leta na prvem mestu vedno prepričljivo ženo britanskega princa Williama, Kate Middleton.

Profimedia
Kar zadeva eleganco, je Kate res težko premagljiva.

Prav zaradi nje je modni svet dobil nov izraz »Kate efekt«. Oblačila, v katerih se je vojvodinja pojavila na kakšnem od dogodkov, so bila namreč vedno v najmanj 48 urah razprodana, čeprav je šlo za drage blagovne znamke. Kadar so bila oblačila srednjega nižjega razreda, so v trgovinah pošla v prej kot enem dnevu.

OBRAT

No, leta 2017 pa je prestol modne vzornice zasedla Rihanna. Devetindvajsetletna pevka se z modo namreč ukvarja načrtno in blagovne znamke tudi premišljeno lansira na trg kot zaščitni obraz različnih podjetij ter modni stil obrača v povsem drugo smer, kot je značilna za aristokratinjo Kate.

Oblačila, kot so seksi črne nogavice, posute s kristalčki, fluorescenčna rožnata trenirka in le turkizen modrček namesto srajce, za vojvodinjo seveda ne pridejo v poštev, običajne ženske pa si take vpadljive modne kose seveda z veseljem privoščijo.

Modni poznavalci sicer trdijo, da je za padec Kate Middleton z modnega prestola kriva tudi nosečnost, saj se jeseni zaradi slabosti nekaj mesecev v javnosti sploh ni pojavljala, pozneje pa je že nosila nosečniška oblačila. V slednjih žensk seveda ni mogla navdušiti, da bi jo posnemale. Razen nosečnic, ki pa v anketah očitno niso prevladovale.