Lov na merjasce

Princ Harry očitno ne bo čista copata

S.N.Č.
14. 12. 2017, 07.00
Deli članek:

Ljubezen dela čudeže in tudi zaljubljeni princi v niso izjema. A vse ima svoje meje.

arhiv časnika Novice Svet24
Harry in cigareta sta bila od njegovih najstniških let kot eno – Meghan je temu naredila konec.

Prejšnji teden je v javnost pricurljalo, da je britanski princ Harry na željo svoje zaročenke igralke Meghan Markle opustil eno od svojih dolgoletnih razvada – kajenje.

Fotografi so princa Harryja s cigareto seveda zasačili le redko, saj je kajenje v javnosti za vse člane kraljeve družine strogo prepovedano. Pa tudi na družinskih srečanjih se je moral Harry vedno kam umakniti, da je v miru kadil, saj kraljica to razvado vpričo nje prepoveduje.

Prinčevi prijatelji so sicer radi povedali, da sta Harry in marlboro light kot eno, a očitno je to zdaj preteklost in navsezadnje je tudi lepo, da je možakar nezdravo navado opustil.

COPATA?

Kljub odobravanju bolj zdravega načina življenja pa so se seveda takoj pojavile govorice, da bo od ljubezni zaslepljeni princ očitno postal čista copata starejše in izkušenejše lepotice.

In ker je bil tik pred durmi tradicionalni lov na merjasce v Nemčiji, ki se ga princ z družbo udeležuje že več kot desetletje, so v Veliki Britaniji celo padale stave, ali mu bo Meghan, ki je glasna zagovornica pravic živali, sploh dovolila, da se pridruži zeleni druščini.

No, stave so pobrali tisti, ki so zagovarjali stališče, da njihov prestolonaslednik že ni copata. Navsezadnje je lov v britanski kraljevi družini tudi zelo cenjen, lovov na lisice in fazane se udeležujejo vsi člani družine, ki so dovolj stari, da primejo za puško.

In res se je Harry s prijatelji v soboto navsezgodaj vkrcal na letalo, poletel v Berlin, od tam pa se je druščina napotila v gozdove Brandenburga v severozahodni Nemčiji, kjer jih je sprejel gostitelj, nemški plemič Franz Albrecht Oettingen-Spielberg.

Po pisanju lokalnih nemških medijev je aristokratska lovska druščina iz vse Evrope ta vikend tako uplenila 15 merjascev, od katerih so nekateri tehtali celo več kot 400 kilogramov. Ali je katerega uplenil tudi Harry osebno, se iz zelenih krogov ni razvedelo, je pa njegov lovski rekord veličasten: več ton težak vodni bivol, ki ga je pred leti uplenil na lovu v Argentini.