Trio Šubic

FOTO: Narodna poslastica za 10. rojstni dan

N.S.
14. 12. 2017, 07.30
Deli članek:

Priljubljeni narodnozabavni Trio Šubic sestavljajo brata Miha in Marjan ter njun bratranec Tomaž Šubic, ki so svojo zgodbo začeli pisati pred desetletjem.

Osebni arhiv
Trio Šubic je praznoval že 10. obletnico delovanja.

Miha, Marjan in Tomaž so že kot – lahko bi rekli – majhni šoloobvezni fantje začeli ustvarjati svoje skupne sanje. Takrat so vsi trije skupaj šteli borih 39 let, vendar so že takrat začutili v srcu ljubezen do naše domače, narodnozabavne glasbe.

VSEGA JE KRIV UČITELJ

Vse se je začelo na prireditvi srečanja harmonikarjev, kamor sta prišla Miha in Marjan podpret nastop bratranca Tomaža. Po končanem uradnem delu programa so skupaj zaigrali v zaodrju, kjer jih je slišal učitelj glasbe ter jih kmalu zatem povabil na oder, in tam so vsi trije prvič skupaj javno zaigrali. Teden dni pozneje so se skupaj, že kot trio, udeležili še enega podobnega dogodka. Ko so jih organizatorji spraševali, kako se imenuje njihov ansambel, so se preprosto poimenovali kar Trio Šubic.

Osebni arhiv
Banovški so zaigrali nežen valček o drobtinici kruha.

OHRANJAJO SLOVENSKO PESEM

Fantje so prisegli, da bodo skušali tudi oni storiti nekaj, da se lepa slovenska pesem ohrani in še naprej razveseljuje ljudi. S temi besedami se je začel njihov koncert, ko so skupaj z glasbenimi prijatelji in občinstvom praznovali svoj deseti rojstni dan. Športna dvorana Trata v Škofji Loki je bila polna vseh tistih, ki imajo radi domače viže in napeve. Šubici so jim pripravili mnoge glasbene poslastice, z vsakim izmed gostov so v venček povezali velike uspešnice. Z njimi so zapeli in zaigrali Fantje s Praprotna, Banovški, Primorski fantje, Klapa Gallus, Pogum, Tjaša in Domen, Modrijani, Gadi, ansambla bratov Poljanšek in Franca Miheliča ter tudi Ivan Rupar in Valentina Šink. Premierno so predstavili nekaj svojih novih skladb, voditeljici Maji Oderlap pa so razkrili marsikaj prijetnega, pa tudi neumnosti ni manjkalo, ki so se v preteklem desetletju dogajale slavljencem.

Osebni arhiv
V zakulisju so nasmejanih obrazov čakali Gadi.