Renata Mohorič

Pevka je velika ljubiteljica živali

Teja Pelko
14. 12. 2017, 07.15
Posodobljeno: 14. 12. 2017, 15.36
Deli članek:

Renato Mohorič, ki je s svojimi imitacijami navduševala v tretji sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, doma obkroža pravi živalski vrt.

Osebni arhiv
Renata je svoj topli dom ponudila trem mačkam.

Minka je praktično brez uheljčkov, a sliši dobro. Veterinarji niso znali pojasniti, zakaj je tako.

Pri hiši so namreč konj, kozice in račke, sama pa je ponosna lastnica treh mačk. Za te živali se je odločila, ker so ji ljube že od otroštva, imeli pa so jih tudi doma, le da takrat ni bila njihova glavna skrbnica.

TRI MAČKE V TREH LETIH

Vse tri mačke so mešančki, vse so bile najdene, najverjetneje zapuščene. Prvi je streho nad glavo ponudila pred sedmimi, drugi pred šestimi, tretji pa pred petimi leti. Štirinožce je pevka poimenovala Timi, Jaka in Minka, ker se ji je zdelo, da ta imena najbolj ustrezajo karakterju mačke.

Osebni arhiv
Za kosmatince je pri pevki zelo lepo poskrbljeno.

TIMI, JAKA IN MINKA SO NAMAZANI Z VSEMI ŽABVAMI

Z mačkami Renati ni nikoli dolgčas. »Zelo rade potiskajo skodelice in kipce z roba mize (smeh), eden od svete trojice pa je tudi pojedel nekaj metrov sukanca, a se je na srečo po zaslugi veterinarja vse dobro izteklo,« je razkrila pevka. Poslušnost tudi sicer ni njihova čednost. »Ubogljivost je bolj izjema kot pravilo. Vsekakor pa se bolje 'razumemo', ko jim namenjam več pozornosti,« nam je povedala Renata, ki bi – če ne bi bilo omejitev – zelo rada imela (še) delfine.

Osebni arhiv
Minka ima nenavadno majhna ušesa.