Zabava

Slovenci v Londonu navdušili s priredbo ameriške klasike

V. M.
6. 12. 2017, 11.00
Deli članek:

Mladi slovenski glasbeni umetniki so ustvarili priredbo znane ameriške skladbe 'You are my sunshine' (op. prev: Ti si moj sonček) in navdušili z mistično melodijo, ob kateri poslušalec spozna in začuti prave odtenke vsem znane pesmi.

Tomaž Zupan Photography
Člani zasedbe Lagard in nadarjena pevka pevka Sabina Peklaj-Binna.

Nemara ste si že kdaj mrmrali pesem 'You are my sunshine', kajne? Skladbo je davnega leta 1939 prvič posnel country pevec Jammie Davis, ki je bil kasneje tudi dvakrat izvoljen za guvernerja zvezdne države Luisiana. A čeprav ameriško klasiko pozna širni svet, mnogi ne vedo, da njena zgodba ni tako vesela in razigrana, kot ji pritiče melodija. Gre namreč za žalostno romantično izpoved o neuslišani ljubezni, ki pa so ji po 78 – letih prisluhnili na tleh naše podalpske dežele.

Tomaž Zupan Photography
Zasavčan Luka Groboljšek, nadarjen pisec, multiinstrumentalist in član skupine Lagard.

Skupaj s preostalima članoma zasedbe Lagard, to sta Peter Jeretina in Miha Plantarič,  mladi umetnik Luka Groboljšek ustvarja glasbo za ljudi, ki poslušajo s srcem in sledijo črkam, ki sooblikujejo melodijo. Glasbeniki so tako tudi ameriško klasiko odeli v barve, ki se nežno zlijejo z žalostno izpovedjo. Besedilo skladbe namreč govori svojo zgodbo in tej je Luka namesto poskočnega country ritma dodal čutno in mistično podlago velikega plesnega orkestra, ki pred oči slehernega poslušalca prikliče črno-bele čase.

Tomaž Zupan Photography
Bobnar Peter Jeretina.

Za Lagard končno posijalo sonce

Člani zasedbe Lagard tako s ponosom predstavljajo skladbo You are my sunshine, kjer se jim je kot gostja pridružila pevka Sabina Peklaj-Binna. Skladbo pri kateri sta Luka in Sabina prvič zapela v duetu, so sicer predstavili že meseca maja kot 'cover' izvedbo, pred kratkim pa so jim iz Londona prižgali zeleno luč in skladba je s tem postala uradna priredba zasedbe Lagard, katero lahko sedaj slišite tudi na radijskih valovih.

Tomaž Zupan
Kitarist Miha Plantarič.

Prisluhnite stari ljubezenski zgodbi v novi preobleki …