V stresu

Rosviti Pesek razvpita blondinka požrla živce

snč
22. 11. 2017, 20.05
Deli članek:

Odkar je Rosvita Pesek scenaristka koncertov Prifarskih muzikantov, se ji izzivi kar vrstijo.

M24.si
Mitja in Rosvita sta doktorja zgodovine, a z dušo in srcem predana glasbi.

Z ljubljenim moškim, frontmanom skupine Prifarski muzikanti Mitjem Ferencem, je v njeno življenje vstopila tudi glasba.

Pred desetimi leti so Prifarci tako na njeno pobudo začeli z velikimi koncerti. Potek koncerta oziroma program, goste in scenarij pa si zamisli prav Rosvita. Prizna nam, da je to zanjo od prvega koncerta naprej velika draž, ki ji ne da niti spati, dokler nima koncerta do vsake minute in vsakega gosta popredalčkanih.

MISIJA NEMOGOČE

Neprijetna izkušnja pa Rosviti nikakor ni vzela volje do novih koncertov; pravi, da jo je neuspeh le še požgal.

Na odru je bilo doslej vedno vse videti popolno in tudi večmesečne priprave so vedno potekale gladko, le pred tremi leti je Rosvita naletela na prepreko, zaradi katere je morala spremeniti že skoraj izdelan celovečerni program.

Potem ko je le z nekaj pogovori pripeljala k Prifarcem Marijo Ahačič in Moni Kovačič iz Amerike, Nicole iz Nemčije, Severino iz Hrvaške in folkloriste iz Ukrajine, si je zamislila, da bi bilo odlično, če bi se Prifarcem na odru pridružila pevka nekdaj megauspešne švedske skupine Abba, Agnetha Fältskog.

Rosvita je našla Agnethin aktualni naslov, nanj poslala posnetke dotedanjih koncertov, darilo in pismo, v katerem ji je napisala, kako bi z nastopom razveselila. Pismo je dala prevesti celo Agnethin v materni jezik, da le ne bi bilo nejasnosti.

Profimedia
Nekdaj živahna Agnetha Fältskog zaradi psihično motenega oboževalca zdaj živi samotarsko življenje.

SKUŠA RAZUMETI

»Odgovora pa kar ni bilo, čakala sem več tednov in se začela spraševati, ali je pošiljka sploh priromala na pravi naslov. Potem sem prek vplivnega švedskega gospoda uredila, da je novo pismo, seveda spet prevedeno, na pevkin naslov zagotovo prišlo. A odgovora spet nisem prejela. In ni mi ostalo drugega, kot da koncert zastavim na novo, me pa še danes pogreje, če pomislim, kako se je čakanje vleklo in koliko dela je šlo v nič,« nam zaupa. Dodaja, da je kasneje izvedela, da je Agnetho dolga leta zalezoval obsedeni oboževalec in da živi povsem odmaknjeno. »Njeni edini izhodi so menda sprehodi s psi, vso pošto pa pregleda njen osebni tajnik, tako da predvidevam, da moje pismo do nje ni prišlo. In glede na slabe izkušnje, ki jih je imela, njeno odmaknjenost tudi razumem.«