Modne legende

Ne le Ljubljančani, na svoj račun so prišli tudi v Celju

Andreja Comino
17. 11. 2017, 07.30
Deli članek:

Le nekaj dni za tednom mode v Ljubljani so na svoj račun prišli ljubitelji lepega v Celju. Vladimira Skale je s svojo ekipo tradicionalno pripravila večer za modne sladokusce Modni navdihi jesen/zima 2017.

Osebni arhiv
Po modni brvi se je suvereno sprehodila Iryna Osypenko Nemec.

V časih, ko nas preplavljajo poceni tekstilni izdelki iz Kitajske in Indije, še toliko bolj velja ceniti redke slovenske ustvarjalce.

Neutrudna modna poznavalka, voditeljica in organizatorka prireditev Vladimira Skale že dolga leta v Celju pripravlja poslastice za modne navdušence. Na njih najbolj znani modni oblikovalci s celjskega konca in okolice predstavijo najnovejša oblačila za sezono, ki prihaja. »Vse premalokrat se zavedamo, kakšen privilegij imamo, da živimo v regiji, kjer oblikujejo kolekcije izjemni ustvarjalci. Modni navdihi so večer, na katerem se poklonimo ustvarjanju in tradiciji prestavljanja aktualnih kolekcij,« pravi Vladimira, izjemno ponosna, da sta se med drugimi predstavili tudi oblikovalka Jolanda Thaler, ki tudi po vstopu v sedmo desetletje in dejstvu, da je že nekaj časa upokojena, pridno snuje novosti, ter Nataša Berginc.

Osebni arhiv
Jolanda Thaler in Nataša Berginc sta predstavili svoj pogled na jesensko in zimsko modo.

Osebni arhiv
Krznarki Mateja in Milena Eber Štimac se že dolga leta iz Ljubljane radi pripeljeta pokazat modne novosti Celjanom.

Smeli in drzni

Jolandi pravijo slovenska Vivienne Westwood, saj slovi po drznih modelih, na katere prisegajo številne poslovne dame, pa tudi znane Slovenke. Jolanda je tudi tokrat navdušila s svojo nalezljivo pozitivno energijo, zaupala pa nam je, da je v izvrstni kondiciji in da še vedno kot za šalo naredi špago.

V četici ustvarjalcev so bučno ploskali tudi Nataši Berginc, ki se je posvetila ustvarjanju športne mode. Temnolaska je bila vesela, da se je po dobrem odzivu na ljubljanskem tednu mode lahko malo ustavila in predstavila še v domačem mestu. V njenih oblačilih je bilo čutiti vonj po (modni) zimi, ki se je mnogi že veselijo, saj jo bodo pričakali v najnovejših oblačilih. »Vendar ne pozabite – moda s(m)o ljudje in ta prireditev je za in zaradi ljudi, da vidijo novosti in se družijo,« je bila po koncu zadovoljna Vladimira.