Na to je obsojen

Oliver Dragojević o tem, kako dolgo bo živel in razkril, zakaj se ne zdravi v Nemčiji

R.T.
15. 11. 2017, 11.19
Posodobljeno: 15. 11. 2017, 11.38
Deli članek:

Odkar so mu odkrili raka, upošteva vsak zdravniški nasvet – odločen je, da se dvignjene glave bori in da bo iz te borbe prišel kot zmagovalec.

Mediaspeed

Poročali smo, da je hrvaški pevec odpovedal nastop na tradicionalnem koncertu Hrvaška noč v Frankfurtu, napovedan za 11. november.

V pogovoru za srbski Blic je Oliver Dragojević (69) pojasnil, zakaj se ne zdravi v Nemčijo, potem ko so mu avgusta diagnosticirali raka na pljučih. »Tja se nisem šel zdravit, ker so mi tako svetovali zdravniki. Pojasnili so mi, da bi to lahko vplivalo na moje zdravje in da se jim zdi najbolje, da se zdravim na Hrvaškem,« je povedal in dodal, da bi bilo najbolj sporno potovanje z letalom, dejavnik pa naj bi bila tudi višinska razlika. Zato je ostal na Hrvaškem.

Mediaspeed
Tekom svoje glasbene kariere je poskrbel je veliko število uspešnic, v katerih so številni našli uteho.

Prepričan v uspeh

Dejal je tudi, da upošteva vsak zdravniški nasvet, kot optimist pa računa le na uspeh.

»Za nekoga, ki so mu odkrili raka, se odlično počutim. Verjemite mi, samo s pozitivnimi misli se bom izmazal,« je povedal. Mirni dnevi v družinskem domu mu dajejo moč, s podporo družine pa gre vse toliko bolj gladko.

"Dneve preživljam doma, tako da igram in pojem. Veste, zjutraj vstanem, vzamem kitaro in začnem igrati. In tako je cel dan. Ni mi težko, gledam na to kot na neke vrste rekreacijo," je še dodal Dragojević.

Boril se bo do konca

Tekom svoje glasbene kariere je poskrbel za veliko število uspešnic, v katerih so številni našli uteho. Našel jo je tudi sam: »Mislim, da je bolezen najbolje zdraviti z glasbo. Glasba je moje življenje, zato bom živel, dokler se bom posvečal njej. Na to sem obsojen,« je dejal.

Odločen je, da se bo boril do zadnjega trenutka in da bolezni ne bo prepustil zmage. »Kot vsak bolnik tudi jaz bijem bitko. To so najpomembnejše bitke, ki jih je treba prestati in jih tudi zmagati.« Temu pa je dodal: »Zelo sem pozitiven, ker je samo tako mogoče zmagati, sicer je težko. Po svetu je veliko bolnih ljudi, moja bolezen pa ni nič posebnega. To je del življenja, ki ga zmoreš ali pa ne. Jaz nočem omagati, boril se bom do zadnjega atoma moči.«