Pretresljiva izpoved

Dokićeva o očetu: Če sem izgubila dvoboj, me je pretepel z usnjenim pasom

S.R.
12. 11. 2017, 20.33
Posodobljeno: 12. 11. 2017, 20.38
Deli članek:

Nekdaj vrhunska teniška igralka Jelena Dokić je v avtobiografiji spregovorila o burnem odnosu z očetom Damirjem.

Reuters
Jelena Dokić je spregovorila o fizičnem nasilju, ki ga je nad njo izvajal oče.

Jelena Dokić, ki je v svoji karieri nastopala za Avstralijo, Jugoslavijo ter pozneje za Srbijo in Črno goro, se je te dni znova znašla v središču pozornosti. V avtobiografiji z naslovom Nezlomljiva je razkrila nekatere podrobnosti v svojem odnosu s kontroverznim očetom Damirjem, ki mu tepežka naj ne bi bila tuja. Zaradi njegove trde roke naj bi večkrat celo padla v nezavest.

Dokićeva je med drugim zapisala, da jo je oče, če je izgubila dvoboj, pretepel z usnjenim pasom. Pravi, da jo je vlekel za lase in ušesa, ji pljuval v obraz, jo pogosto obrcal ter ji pravil, da je »kurba«, vse to pa se je dogajalo od prvega treninga naprej. »Grozno me je pretepal. Začelo se je, ko sem začela igrati tenis, in nikoli se ni končalo,« je razkrila za The Sunday Telegraph in dodala, da je morala trpeti vsakodnevno fizično nasilje.

»Čustvena bolečina je bila hujša od fizične. Ko ste stari 11 ali 12 let, in so vse kar slišite samo te grde stvari … to je bilo zame najtežje,« pravi.

V avtobiografiji je zapisala še, da svojega očeta ne sovraži in da si je njun odnos želela popraviti, vendar da se on niti ne zaveda, kaj je storil.