Od golote do politike

FOTO: Spoznajte najbolj seksi političarke na svetu

uk
11. 11. 2017, 20.20
Deli članek:

Verjetno si večina žensk, ki so pristale na seznamu spletnega portala, ni predstavljala, da bodo danes v politiki. Vendar pa so se redke tam znašle po naključju.

Profimedia
Nicole Minetti (Italija) - Nicole je bila vpletena v Berlusconijev škandal, povezan z mladoletnicami.

Portal Reckon je sestavil seznam najlepših političark na svetu in verjetno ni ravno naključje, da si je večina od njih pred vstopom v politični prostor služila kruh kot fotomodeli, manekenke in tako naprej.

Seznam so sicer številni skritizirali, češ da poveličuje lepoto, ne poudarja pa, ali so te ženske dejansko tudi kaj naredile. Mnogim namreč očitajo, da so samo obraz in telo, da nihče ne ve, kaj pravzaprav počnejo in koga sploh zastopajo. Tako so nekateri predlagali, da bi raje naredili seznam političark, ki so dejansko kaj doprinesle k družbi. Seveda so se mnogi takoj pošalili, da takšnih oseb med politiki ni, ne med ženskami ne med moškimi.

Profimedia
Mara Carfagnia (Italija) - Za njo je Berlusconi dejal, da bi jo takoj oženil.

Kakorkoli že, na seznamu se je znašlo 11 žensk, ki so tako ali drugače vpete v politični svet. Med najbolj vročimi je gotovo Mara Carfagna, ki je svojo kariero začela kot striptizeta in igralka. Trenutno je ministrica za enakopravnost in velja za najlepšo ministrico na svetu. Med najlepšimi je tudi grška poslanka Eva Kaili, ki je sicer bivša televizijska voditeljica. Na seznamu se je znašla tudi estonska voditeljica evropskega gibanja Anna-Maria Galojan. Tudi naši severni sosedje so se z Vero Lischka uvrstili na seznam. Na njem je tudi libanonska lepotica Sethrida Geagea, ki je tudi ena najbolj popularnih politikov v Libanonu.

Jordanska kraljica Rania Al Abdullah velja za eno najvplivnejših žensk na svetu. Nicole Minetti je v politiki najverjetneje samo zato, ker je dobra prijateljica z Berlusconijem. Alina Kabaeva je članica Putinove Združene Rusije in naj bi bila celo njegova ljubica. Med najlepšimi je tudi Izraelka Orli Levi. Na predzadnjem mestu je na seznamu kanadska državljanka Ruby Dhalla, na koncu pa že skoraj prevroča Srbkinja Vanja Hadžović

Profimedia
Rania Al Abdullah (Jordanija) - Kraljica Rania se predvsem posveča izobraževanju v Jordaniji.