Spet v akciji

Sestri Zemljič: uspešni in ustvarjalni Korošici združili moči

Andreja Comino
12. 11. 2017, 19.05
Deli članek:

Igralka Pia in režiserka Barbara Zemljič sta že nekajkrat združili svoji poslovni poti. Nazadnje v Mini Teatru v predstavi Pod snegom ...

Arhiv
Sestri sta nazadnje združili moči v predstavi Saše Pavček Pod snegom.

Sestri Pia in Barbara Zemljič sta uspešni vsaka na svojem področju in si vedno stojita ob strani. Prva je nanizala številne vloge v gledališču in filmu, vodi tudi oddajo Firbcologi, druga pa je režiserka številnih projektov. Izjemno uspešen je bil njen film Panika, ki je nastal po delu Dese Muck. Kar nekajkrat sta že sodelovali, zato pravita, da sta druga drugi zrcalo tako poslovno kot zasebno. »Pri Pii zelo cenim, da je iskrena do sebe, kar je ključ za iskren, ranljiv in globok odnos. Pa tudi sama se ne morem skriti pred njo, saj se poznava že vse življenje, moram reči, da ljubeče sprejme tudi moje sence,« pravi Barbara. V njunih poklicih je usklajevanje dela in družine kar zalogaj, a režiserka ceni kvaliteto njunih druženj pred kvantiteto.

DRAGOCENA DRUŽENJA

»Pia ima dva otroka, jaz sem samostojna delavka v kulturi, težko uskladiva urnike. Vsake toliko pa nama uspe iti na kavo ali se pri kateri dobiti zvečer, ko gresta otroka spat, in klepetati pozno v noč. Kot teta poberem najboljše – z mano se nečaka do onemoglosti igrata, vzgojo pa prepuščam staršem,« pravi Barbara, ki je pred tremi leti sestri prvi povedala za svojo nosečnost. Bila je ganjena in vesela in se je strašno veselila postati teta. Ravno tako je bil nad starševstvom navdušen njen partner Klemen Dvornik, s katerim sta se spoznala na snemanju filma Varuh meje. V njem je Pia odigrala eno od glavnih vlog, Klemen je bil takrat v vlogi asistenta režije, Barbara pa je prišla obiskat sestro. Po snemanju je med njima preskočila iskrica in zdaj gori že sedemnajsto leto njune zveze. V nepredvidljivem umetniškem svetu je dolgotrajnost njune ljubezni hvale vreden dosežek.