Utrip noči

KiNG FOO se z energično pesmijo vračajo v preteklost

Promocijsko sporočilo
24. 10. 2017, 10.40
Deli članek:

Slovenska skupina KiNG FOO predstavlja novo pesem Utrip noči, ki predstavlja dober uvod v njihov prvi skupni album.

Marko Delbello Ocepek

KiNG FOO tik pred izidom albuma 'GalaXie' predstavljajo nov single 'Utrip noči'! Energična skladba se glasbeno obrača v preteklost – navdih zanjo so našli pri velikanih pop glasbe 70-ih in 80-ih let in jo zapeljali v novo tisočletje. Skladba 'Utrip noči' je še ena funky, groovy pop fusion mojstrovina KiNG FOO-jev, v kateri vokalno briljira njihova pevka Aleksandra.

Glasbo novega singla 'Utrip noči' je spisal Rok Golob. Ker je odraščal z glasbo kultnih Princea, Pointer Sisters, Earth, Wind & Fire in Hendrixa ne čudi, da je tokrat navdih zanjo našel prav pri njih. Svoje glasbene vplive je mojstrsko preslikal v leto 2017 z modernejšim aranžmajem. Kot vedno je bila tudi ta skladba posneta 'v živo', Aleksandra pa je tudi tokrat pripravila izvrstno vokalno predstavo in v skladbo vnesla svojo energijo in karizmo. Tekst skladbe je delo Katarine Habe, ki je besedilo spisala s KiNG FOO in Aleksandro v mislih: "Njihova divja energija in sinergija rojevata čarovnijo, prepletajo se v skupnem utripu, kar je bila moja inspiracija za vodilno temo besedila. Naslikati sem skušala nočni utrip v različnih dimenzijah doživljanja. Poleg precej realističnih opisov pa se v ozadju odvija Aleksandrina zgodba, ki se kot bojevnica luči prebuja iz teme v svetlobo, si upa slediti svoji intuiciji, svojemu notranjemu klicu in s tem svojim žarom budi tudi ostale," je o skladbi in svojem videnju banda povedala avtorica teksta.

In Aleksandra bo s svojim glasom k divjem plesu klicala v četrtek, 9. novembra v klubu Cirkus. KiNG FOO namreč na ta dan izdajajo svoj prvenec 'GalaXie', ki ga bodo v živo predstavili na velikem odru kluba, na katerem se lahko predstavijo takšni, kot so: energični, divji, prava glasbena senzacija. Večer bodo KiNG FOO-ji razdelili v dva dela – v prvem delu bodo predstavili svoje avtorske skladbe, s katerimi so v preteklih letih polnili radijski eter: '1000 besed', 'Začaraj me', 'Wild ride', 'Galaxije bežijo', 'Lebdenje' in druge, za afterparty, ki bo sledil, pa pripravljajo foo-zijo priredb, avtorske glasbe in igrivega razpoloženjskega nihanja. KiNG FOO vas bodo prepričali z ustvarjalnostjo, inteligentno, noro glasbo in širokim čustvenim spektrom, po katerem vas bodo popeljali tako na koncertu kot na prvencu 'GalaXie', ki izide na isti dan, 9. 11. 2017.

Pred izidom albuma pa bodo KiNG FOO za kratek hip ponovno nastopali na tujem: po turnejah po Srbiji jih tokrat čakajo koncerti v Švici, kamor se odpravljajo v tem tednu.

Marko Delbello Ocepek