Monokomedija za odrasle

FOTO: Lucija s trebuhogovorstvom navdušila estradnike

ns
23. 10. 2017, 21.35
Deli članek:

Slovenska lutkarica, igralka, gledališka pedagoginja in komičarka je premierno uprizorila in občinstvo nasmejala z avtobiografsko monokomedijo, v kateri je predstavila tudi tehniko govora iz trebuha, ki jo obvlada edina v Sloveniji.

Kino Bežigrad
Lucija Ćirović v akciji.

Osemdesetminutno monokomedijo S trebuhom za kruhom je Lucija Ćirović ustvarila za odraslo občinstvo in v njej prepleta različne gledališke veščine oziroma pristope: standup komedijo, gledališko igro in lutkarstvo. Kot pionirka te veščine pod žaromete postavi ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo, ki ga domače občinstvo do zdaj še ni imelo priložnosti spozna(va)ti. Še preden se na odru pojavi posebni gost, Lucija osupne občinstvo z dovršeno glasbeno točko, kjer del pesmi odpoje povsem brez premikanja ustnic. Nato za nove salve smeha poskrbi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ga je avtorica izdelala sama in v družbi katerega je leta 2016 tudi magistrirala na AGRFT.

Kino Bežigrad
Zvezdi večera sta čestitala tudi zakonca Jože in Andreja Potrebuješ.

Zvezdo večera je na ljubljansko premiero prišlo podpret tudi veliko znanih obrazov, ki so prijateljici čestitali za izjemo zabaven večer. »Lucija je še enkrat dokazala, da je pravi multitalent, saj je nabito polno dvorano držala v napetosti vse do konca, zraven pa pokazala veliko svojih talentov. Lahko rečem samo: kapo dol, Lucija,« je povedala komedijantka Ana Maria Mitič. Sicer pa smo na premieri srečali tudi znanega odvetnika Petra Čeferina, voditelja Klemna Bunderlo, glasbenika Jožeta Potrebuješa, Lucijine sotekmovalce iz šova MasterChef Slovenija in številne druge, ki so se prišli poklonit vsestranski umetnici na njeni veliki premieri predstave, za katero je dobila tudi Prešernovo nagrado.

Kino Bežigrad
Ana Maria Mitič je bila navdušena nad predstavo.

Kino Bežigrad
Manjkala nista niti Karim Merdjadi in Elvis Kudić iz MasterChefa.