Ples

Svetovno zlato zopet v slovenskih rokah

Promocijsko sporočilo
23. 10. 2017, 13.15
Posodobljeno: 23. 10. 2017, 13.16
Deli članek:

"Naziv svetovnih prvakov se ne doseže čez noč. Potrebno je veliko odrekanj, poznih treningov in zgodnjih jutranjih ur ..."

The Artifex

Vsem dobro znana plesna skupina The Artifex, je v minulem tednu zastopala barve Slovenije na odru svetovnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih na Danskem. V Copenhagnu je zopet odmevala slovenska himna, naziv svetovnih prvakov pa je zasluženo padel v roke veliki formaciji skupine The Artifex, z naslovom Intention.

The Artifex

The Artifex

Dokazali pa se niso le plesalci v članski kategoriji, temveč tudi mladinci, saj sta svetovna podprvaka v hip hop parih postala Ana Zajc in Urban Marolt, ki je tudi kot solist dokazal, da mu pripada svetovno srebro. Alja Sedonja je kot hip hop solistka dosegla odlično šesto mesto, sledila pa ji je Ana Zajc na enajstem mestu. Mladinska velika formacija pa je dosegla odlično osmo mesto na svetu. Mlajši plesalci vztrajno stopajo po poteh velikih in starejših, česar pa ne dokazujejo le s svojimi tekmovalnimi rezultati, temveč tudi s srčnostjo, ki jo s publiko delijo na svojih nastopih.

»Naziv svetovnih prvakov se ne doseže čez noč. Potrebno je veliko odrekanj, poznih treningov in zgodnjih jutranjih ur, najbolj pomembna pa je povezanost ekipe, ki jo The Artifex vedno znova pokaže in se z njo tudi dokaže. Plesna tehnika se lahko nauči, povezanost skupine in ljubezen do plesa, pa je nekaj, kar se mora čutiti med člani skupine in posledično tudi publiko. To je edinstvena stvar, ki loči svetovne prvake od ostalih,« pravijo člani skupine The Artifex, ki z odprtimi rokami in pozitivno energijo sprejmejo vsakega, ki prestopi prag plesnega studia.

The Artifex

The Artifex

Po več kot uspešno zaključeni tekmovalni sezoni, so priprave na novo že v polnem zagonu. V sredo, 25. 10., bo v prostorih Plesnega studia RTFX, na Celovški 175, potekala odprta avdicija za nove tekmovalne skupine. Pričetek mladinske avdicije je ob 16.00, nadaljevali bodo pa s člansko avdicijo ob 18.30. Več informacij o sami avdiciji, pa ponujajo na Facebook dogodku »Artifex avdicija za tekmovalne skupine 17/18«. V svoje skupine vabijo vse nadobudne plesalce, ki si želijo biti tako del velikih tekmovanj kot tudi velike plesne družine.