Rok Terkaj - Trkaj

Kralj rapa je vegetarijanec!

Carmen Leban
21. 10. 2017, 20.30
Deli članek:

Slovenski raper Rok Terkaj - Trkaj je nekaj posebnega. Ni samo vegetarijanec, je tudi diplomirani teolog, sodeluje pri nastajanju učnega gradiva za osnovne šole, je ljubitelj književnosti in ponosen očka.

Mediaspeed
Priznava, da je vegetarijanec postal zato, ker so se mu zakoli živali zdeli nehumani.

Priljubljeni slovenski raper in hiphoper Rok Terkaj - Trkaj je eden tistih znanih obrazov, ki so v Sloveniji na področju vegetarijanstva orali ledino, zato ni presenetljivo, da so ga nekateri znanci in prijatelji sprva malo čudno gledali. Kot pravi sam, pa so njegovo odločitev, čeprav je bil še najstnik, v njegovi družini takoj sprejeli in mu poskušali pomagati, kolikor so znali.  »To je bila moja osebna odločitev predvsem zaradi spoznanja, da so zakoli živali nehumani. To pa seveda ne pomeni, da bom k odločitvi, da se odpovejo mesu, silil tudi druge. Tega doslej nisem počel in ne nameravam niti v prihodnje,« je povedal Trkaj, ki ve, kako »vsiljivi« znajo biti vegetarijanci s svoji načeli.

Vsak naj se odloči sam

Vedno zabaven in talentiran raper priznava tudi, da njegova partnerica Patricija ni vegetarijanka, a da nimata težav z usklajevanjem jedilnikov. »Nikoli nisem niti pomislil na to, da bi jo poskusil 'spreobrniti'. Moje prepričanje je, da mora imeti vsak možnost, da se sam odloči, ali bo užival meso ali ne, jaz pa to odločitev spoštujem. Prav tako pa ni vegetarijanka niti moja hči Tara, ki bo prav tako sama sprejela odločitev, ko bo dovolj stara. Da partnerica in hči jesta meso, pa me ne moti,« je še dodal Rok.