The Beatles manija v Tivoliju!

Beatlesi prevzeli Ljubljano z ljubeznijo

N.N.
16. 10. 2017, 14.26
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 14.31
Deli članek:

The Beatles koncertni spektakel je včeraj v Hali Tivoli doživel veliko premierno otvoritev turneje in med več tisočglavo množico povzročil pravo Beatles manijo!

Aleš Žnidaršič
Remember Yesterday - The Beatles Story

»The Beatles so skupina iz šestdesetih, vendar smo ob njihovih melodijah, besedilih in slogu odraščali tudi otroci 70-tih. Ostajajo najuspešnejši bend v zgodovini in najbolj znameniti britanski izvozni produkt,« je na dogodku z navdušenjem povedala Sophie Honey, britanska veleposlanica.

Aleš Žnidaršič
The Backwards

»Ko zapreš oči slišiš The Beatles, ko jih odpreš, pa jih tudi vidiš in čutiš,« je povedal organizator dogodka Roman Fileš.

Remember Yesterday - The Beatles Story, s skupino The Backwards, pod katero je podpisan McCartney Group, so nas skupaj s 24-članskim simfoničnim orkestrom iz Varšave, Royal Symphony Orchestra, pod vodstvom mednarodno priznanega dirigenta Piotra Oleksiaka, v pravem koncertnem vzdušju, podkrepljenem z vrhunsko zvočno, vizualno in odrsko ter plesno produkcijo, popeljali skozi zgodovino ene največjih svetovnih rock skupin vseh časov, The Beatles.

Aleš Žnidaršič
Britanska veleposlanica Sophie Honey

S kostumografijo, identični originalni iz vseh njihovih obdobij, kot tudi samim načinom igranja, je bil pričaral duh časa in prostora, v katerega so se razgreti številni oboževalci dobro vživeli. Največje The Beatles uspešnice kot so “All we need is love”, “Yellow submarine”, “Hej Jude”, “Can't buy me love” in mnoge druge so tako prepevali z žarom v očeh, množico pa je ob tem preplavila prav posebna energija. »Ko zapreš oči slišiš The Beatles, ko jih odpreš, pa jih tudi vidiš in čutiš,« je povedal organizator dogodka Roman Fileš, in s tem se je strinjala tudi nostalgična publika.

The Backwards, dvojni zmagovalci Beatle Festa v New Yorku, so se po drugem disu poslovili s pesmijo “Yesterday”, ob tem pa so najbolj razgretim oboževalcem orosile oči, saj so se za hip vrnili v svojo mladost.

Koncertni spektakel, ki je v Ljubljani doživel svojo premiero, si bodo gledalci nocoj lahko ogledali tudi v Zagrebu.