Dan najlepših sanj

FOTO: Za solze je "kriva" tudi Tina Maze

K.M.
17. 10. 2017, 18.30
Deli članek:

V sobotni oddaji Dan najlepših sanj so zopet tekle solze. Tokrat je bila za njih kriva tudi najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze.

Miro Majcen

Barbara Vegelj iz Krškega je osebna trenerka, ki dela na individualni ravni in skrbi za dobro počutje ljudi ter živi življenje, kot ga želi. Kljub oviram, vzponom in padcem, je v življenju osvajala zastavljene cilje in se vsak dan borila za uspehe. Vse te pa je dosegla kljub temu, da je že od samega rojstva gluha, za njeno 100 % gluhost pa je družina izvedela, ko je bila stara 3 leta. Kasneje pa se ji je rodil tudi mlajši brat Rok, ki se je prav tako rodil 100 % gluh. 

Ekipa oddaje Dan najlepših sanj in njen voditelj Peter Poles so Barbari s pomočjo njenih najbližjih pripravili prav posebno presenečenje. Skozi zgodbe so razkrili, da starša nista pustila, da bi jo država pustila v zavod in sta s tem poskrbela, da je ona ena izmed prvih Slovenk, ki je stopila v navadno osnovno šolo. Za to pa sta zaslužna predvsem njena starša, ki nikakor nista želela popustiti. 

Foto: Miro Majcen

V oddaji so Barbarino zgodbo pomagali razkriti njen oče, ki je razkril njeno otroštvo; zdravnik Gros, ki je Barbari pred 10 leti vstavil polžev vsadek in ji s tem spremenil življenje, saj je Barbara prvič začela slišati vsaj barve glasu in tudi druge zvoke; Aleš Debeljak, padalec, s katerim je Barbara spoznala svet padalstva, ki si ga je kot vsestranska športnica zelo želela izkusiti ... Čustveni vrtiljak pa je s svojim obiskom zaključila nekdanja vrhunska športnica in najboljša slovenska smučarka Tina Maze. Ob pogledu na njo pa se Barbara preprosto ni morala zadržati. Tina je namreč njena največja vzornica in oseba, ki si jo je Barbara želela dolgo spoznati. "Mislim, da imava veliko skupnega in sem si rekla, da te z veseljem presenetim, ker vem, koliko si morala vložiti. Tvoja zgodba je izjemna in si zasluži vso pozornost," je povedala Mazejeva. 

Foto: Miro Majcen

Foto: Miro Majcen

"Njen boj, njena moč, ta boj dokazati večini ljudem, ki ne verjamejo v uspeh. Ona je to dosegla sama. Če si ne bi želela, ne bi," je o tem, zakaj je Tina njena vzornica, povedala Barbara. Tina pa jo je še dodatno presenetila s svojimi osebnimi smučmi, s katerimi bo Barbara lahko vijugala po življenju oziroma predvsem po belih strminah.