Bojan Emeršič

Najbolj uživa s svojo ženo, otrokoma in psom

Teja Pelko
15. 10. 2017, 08.00
Deli članek:

Čeprav Bojana širša javnost najbolj pozna po komičnih vlogah (spomnimo samo mesarja Zmaga Batine v oddaji Vzemi in pusti), pa je izvrsten tudi v dramskih.

Mare Vavpotič/M24
Igralca si vedno ogledata predstave drug drugega, v prejšnji gledališki sezoni pa sta prvič tudi skupaj stala na odru, in sicer v predstavi Vojna in mir.

Bojan velja za enega najpriljubljenejših televizijskih voditeljev. Nazadnje je vodil oddajo Vse je mogoče, na malih ekranih pa ga boste lahko znova videli že to nedeljo, in sicer kot gostujočega žiranta v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

To je nazadnje na odru našega osrednjega gledališča dokazal v Cankarjevih Hlapcih, v katerih je tokrat upodobil učitelja Komarja, leta 1996 pa je za vlogo Hvastje dobil tudi nagrado Borštnikovega srečanja za igro.

Čeprav v svojem poklicu nadvse uživa, pa še bolj uživa v zasebnem življenju. »Kolikor le imam prostega časa, se ukvarjam s svojo družino. Uživam s svojo ženo, otrokoma in psom,« nam je razkril Bojan. Z življenjsko sopotnico, stanovsko kolegico Viktorijo Bencik Emeršič, veljata za enega najsrečnejših parov na sceni, igralec pa to pripisuje predvsem pravi ljubezni in temu, da ne kuhata mule.

Bojan s sinovoma Oskarjem in Tiborjem

»Skupaj sva že 15 let. Očitno gre za neko ljubezen, ki je iskrena in prava. Oba sva skrbna drug do drugega – to pomeni, da si privzemava stvari, da nisva ignorantska v smislu, da bi ji jaz rekel: 'Vseeno mi je, jaz grem s prijatelji tja pa tja ...' To se med nama ne dogaja. Zavedava se, kakšne so najine prioritete. Veliko tudi razmišljava drug o drugem, o tem, kaj bi drugemu prijalo. Jaz ne čakam, da bi mi Viktorija rekla: 'A ne vidiš, koliko dela imam, mi boš kaj pomagal?', ampak se to sam poskusim spomniti. Enako velja za Viktorijo. To velja za vse – tako za gospodinjska opravila kot za skrb za sinova in sprehajanje psa,« nam je povedal Bojan. Kot vsak normalen par se seveda občasno tudi spreta. A se tudi zelo hitro pobotata, kar se zdi igralcu poglavitnega pomena. »Mogoče je to še najbolj pomembna stvar. Da se lahko blazno skregava, a to nikoli ne traja več kot pol ure. Takoj znava ustaviti žogo. Nato malo pustiva, da se malce razkadi zadeva, potem pa tisti, ki ima prvi moč, da reče prvi lep stavek, naredi prvi korak, drugi pa prevzame, in gremo naprej. To se mi zdi bistveno. Sicer je precej mučenja. V življenju sem se v določenih zvezah precej mučil s takšnimi stvarmi, in to res ni dobro,« nam je še zaupal Bojan.

Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana
Bojan Emeršič kot učitelj Komar v predstavi Hlapci