Talent, ki razburja

VIDEO: Zaradi "ritkanja" so se na talentko usule kritike

R.T.
4. 10. 2017, 11.00
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 11.06
Deli članek:

Ko živiš v majhni in konzervativni skupnosti, se na kritike navadiš, vse skupaj komentira talentka Sarah.

Youtube
Nastop, ki je razdelil žirijo.

Po zemeljski obli so izjemno priljubljeni različne televizijske oddaje, v katerih pred ostrim sodniškim očesom ljudje razkrivajo talente in upajo na večjo prepoznavnost ter zagon kariere. Oddaje imajo različne, večinoma sicer podobne formate, priljubljene pa so med gledalci in tekmovalci tudi v Sloveniji.

Televizijski šov Supertalent pa si trenutno ogledujejo tudi hrvaški televizijski gledalci na eni od komercialnih televizij. Veliko prahu je vzbudil nastop maturantke Sarah Seifert iz Vukovarja, ki je s provokativnim nastopom dvignila veliko prahu, sama pa napoveduje, da je to šele začetek. 

Sarah je namreč sodnikom predstavila veščino tako imenovanega tverkanja oziroma stresanja zadnjice. Njen nastop je sodnica Martina Tomčić primerjala s "klicem na razmnoževanje", jo okarala, da takšen ples ni primeren za tovrstno oddajo in dodala, da svojim otrokom ne bi dovolila, da se ukvarjajo s tem, če bi izrazili podobno željo. Nadarjene Sare negativni komentarji niso vznemirili. 

"Ko živiš v precej majhni in konzervativni sredini kot je Vukovar, se na to enostavno privadiš. Iskreno pa me slabe kritike le 'hranijo' in dvignejo, zlobnim jezikom navkljub pa želim biti še boljša. Ko sem slišala Martinin komentar, sem bila sprva šokirana, hkrati pa sem se zadrževala, da ne bruhnem v smeh. Sem pa zadovoljna s svojim nastopom. Vem, da sem dala vse od sebe," je po poročanju Jutranjega lista dejala nadarjena Sarah in pred drugim krogom tekmovanja napovedala še bolj razburljiv nastop. 

Zaupala je še, da so kritike najbolj razburile njene prijatelje, ki so poleg staršev njena največja opora in največji oboževalci. Napovedala je že, da se bo po koncu šolanja preselila na Irsko in si želi nekega dne odpreti svoj plesni studio. Tega ji po njenem mnenju razmere na Hrvaškem ne omogočajo.